Fall etter harry-åpning

Mange nordmenn dro denne helga over grensa for å harryhandle. Det fikk Rema 1000 Kurudsand kjenne på.

KJØPSFEST: Butikksjef ved Rema 1000 Kurudsand i Kongsvinger frykter en eventuell åpning av svenskegrensa vil åpne for handelslekkasje. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til lørdag trådde de nye reiserådene i kraft. En av de nye karantenefrie regionene er Värmland - hvor du finner de populære grensehandelbyene Charlottenberg og Töcksfors.

Allerede ved åpning lørdag var det lange køer utenfor kjøpesentrene.

- Deilig! Endelig har det åpna her. Øl i Norge er dyrt, så det har vi merket, sa Terje Johnsen til Dagbladet lørdag.

Han var en av dem som ventet i kø utenfor Systembolaget før åpning.

Falt til 50 prosent

Grenseåpningen er derimot ikke godt nytt for alle. De siste månedene har de norske matbutikkene langs svenskegrensa lagt bak seg en kjøpsfest uten like da karantenereglene i praksis har satt full stopp for «harryhandelen».

- Vi har hatt en vekst på 70-80 prosent. Økningen er markant på alle områder, men særlig på avgiftsbelagte varer som tobakk, brus og godteri, fortalte butikksjef for Rema 1000 Kurudsand i Kongsvinger, Raymond Olavi Pakarinen, da Børsen var på besøk dagen før grenseåpningen.

Nå er «harryhandelen» delvis i gang igjen, noe som har slått godt ut på salgstallene for butikken, som bare ligger en drøy halvtimes kjøretur fra grensa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer