Fall i boligprisene

- Venter at boligprisene vil fortsette å falle.

Publisert
Sist oppdatert

I september falt boligprisene med 0,9 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,2 prosent.

Det kommer fram i Eiendom Norges ferske boligprisstatistikk.

- Boligprisene i Norge utviklet seg sterkere i september enn det som er normalt for måneden. Flere byer som Kristiansand, Stavanger, Trondheim og Bodø hadde en sterk sesongkorrigert utvikling, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Tallene presenteres etter en unormalt kraftig oppgang i august, da boligprisene steg med 1,9 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1 prosent samme måned.

- Uavhengig høyere rente, så er prisutviklingen over hele landet avtagende, og boligmarkedet følger nå normalt konjunkturforløp, noe markedet ikke gjorde i 2020. Vi venter at boligprisene vil fortsette å falle som normalt gjennom høsten. Og slik det står nå vil boligprisutviklingen for 2021 bli noe svakere enn Eiendom Norges prognose på 7,5 prosent 12 måneders vekst ved utgangen av året, sier Lauridsen.

Fall for OBOS

Før helga ble det også klart at OBOS-prisene på landsbasis falt 1,1 prosent i september, mens de er 8,4 prosent opp de tolv siste månedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer