Fall i veksten i Tysklands økonomi i 2019

Etter ni år med stabil økonomisk vekst i tysk økonomi falt veksten i bruttonasjonalproduktet (BNP) til 0,6 prosent i 2019. Året før var veksten på 1,5 prosent.

FALL: Veksten i tysk økonomi dabbet av i 2019 sammenlignet med tidligere år. Illustrasjonsfoto: Sebastian Gollnow / DPA / NTB scanpix
FALL: Veksten i tysk økonomi dabbet av i 2019 sammenlignet med tidligere år. Illustrasjonsfoto: Sebastian Gollnow / DPA / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Veksten sakket farten betydelig i fjor, sa Albert Braakmann, ekspert ved det tyske statistikkbyrået Destatis, på en pressekonferanse i Berlin da tallene ble lagt fram.

Tallet var i tråd med økonomenes prognose for bruttonasjonalprodukt i Europas største økonomi, men det var en klar nedgang sammenlignet med veksten på 1,5 prosent i 2018 og 2,5 prosent i 2017.

Tyskland unngikk så vidt resesjon i 2019 etter at økonomien krympet med 0,1 prosent i andre kvartal. Men med en liten vekst på 0,1 prosent i tredje kvartal unngikk landet resesjon etter økte offentlige investeringer.

Unngikk resesjon

Handelskonflikter, politiske utfordringer som brexit, svekket global vekst og store endringer i bilindustrien har tynget Tysklands produksjon de siste årene. Samtidig har lav arbeidsledighet og sterke forbrukstall holdt landet unna resesjon.

Onsdag er «fase 1» av handelsavtalen mellom Kina og USA i ferd med å bli underskrevet, og i løpet av året vil de neste skrittene i britenes brexit bli klare. Begge deler kan gi en sårt tiltrengt lettelse for eksportorienterte tyske produsenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer