AstraZeneca-vaksine stanses

Faller etter vaksinenyhet

Pause i seks land, hastemøte i Norge. AstraZeneca-nyhetene drar ned Oslo Børs.

HUMPETE: Hovedindeksen på Oslo Børs reagerte negativt da det kom dårlige vaksinenyheter torsdag. Ekspert forklarer hvorfor utslagene ikke ble større. Foto: NTB
HUMPETE: Hovedindeksen på Oslo Børs reagerte negativt da det kom dårlige vaksinenyheter torsdag. Ekspert forklarer hvorfor utslagene ikke ble større. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hovedindeksen på Oslo Børs er torsdag ettermiddag ned rundt 0,7 prosent fra toppnivået noen minutter etter åpning.

Mye av fallet har kommet etter nyhetene om at Danmark, og deretter ytterligere fem land, stanser coronavaksinene fra den britiske legemiddelgiganten AstraZeneca.

Helt presist settes vaksineringen på hold - etter flere tilfeller av blodpropp og dødsfall. Hvorvidt blodproppene og det ene dødsfallet skyldes vaksinen, er ikke klart.

Her hjemme er FHI og Legemiddelverket i hastemøte torsdag.

Uendret hovedhistorie

Utslaget på hovedindeksen bekymrer ikke umiddelbart Erik Bruce, sjefstrategi i Nordea Markets. Mye av usikkerheten rundt vaksinering er trolig allerede priset inn i aksjemarkedet, mener han.

- Jeg tror man er forberedt på at den veien til at nok er vaksinert, den kommer til å bli humpete. Det er vanskelig å se noen klar sammenheng i utviklingen i børsene og vaksinenyheter. Alle følger det, men vi får en strøm av nyheter som trekker begge veier, sier Bruce til Børsen.

- Markedet endrer ikke sin hovedhistorie, som er at til sommeren vil vi ha vaksinert nok til at frykt og restriksjoner forsvinner, tilføyer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.