Virke slår alarm:

Faller utenfor strømstøtten

10 000 bedrifter faller utenfor strømstøtteordningen for næringslivet, ifølge ferske beregninger fra Virke.

ADVARER: Virke-topp Maria Østerhus Lobo mener 10 000 flere bedrifter kunne fått strømstøtte uten å øke rammen, men ved å endre datoene for ordningen. Foto: Virke
ADVARER: Virke-topp Maria Østerhus Lobo mener 10 000 flere bedrifter kunne fått strømstøtte uten å øke rammen, men ved å endre datoene for ordningen. Foto: Virke Vis mer
Publisert

Hver sjette bedrift har redusert antall ansatte og hele 33 prosent vurderer å nedbemanne som følge av høye strømpriser, viser en fersk medlemsundersøkelse blant Virkes medlemsbedrifter.

Nå kommer hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen med et ferskt regnestykke som viser at 10 000 virksomheter kan få del av strømstøtteordningen for næringslivet - uten å øke ramma på 2,8 milliarder kroner.

Men det haster. Finanskomiteen på Stortinget leverer sin innstilling mandag.

Vil flytte datoer

- Vi har sendt inn våre beregninger til Nærings- og fiskeridepartementet og lagt det fram for finanskomiteen, sier leder for politikk og kommunikasjon i Virke, Maria Østerhus Lobo til Børsen.

Strømstøtteordningen for næringslivet forutsetter at bedriften må ha minst 3 prosent strømintensitet - altså hvor stor andel strømregninga utgjør av omsetningen - for å kvalifisere til støtte.

- Ordningen er videre begrenset til å gjelde for første halvår i 2022. Men det store strømpris-sjokket traff først i august og september. Det var da strømregningene eksploderte. Vi ber derfor om at perioden endres fra første halvår 2022 til juli, august og september, sier Lobo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer