Forbrukertillit:

Fallet fortsetter: - Under press

Krigen i Ukraina, et ekstremt hissig energimarked og en kraftig inflasjon som når alle hjørner av landet, har sendt nordmenns tro på egen og landets økonomi til et historisk bunnivå.

HISTORISK BUNNPUNKT: Forbrukertillitsindeksen (CCI), som har blitt gjennomført månedlig siden andre kvartal i 2007, har aldri tidligere vært på et lavere nivå enn etter krigsutbruddet i Ukraina. Illustrasjon: Opinion
HISTORISK BUNNPUNKT: Forbrukertillitsindeksen (CCI), som har blitt gjennomført månedlig siden andre kvartal i 2007, har aldri tidligere vært på et lavere nivå enn etter krigsutbruddet i Ukraina. Illustrasjon: Opinion Vis mer
Publisert

Ingen av de største krisene de siste 15 åra har vært i nærheten av å sende nordmenns tro på egen og landets økonomi ned til de historiske bunnivåene Norge har sett det siste halve året.

- Nordmenns økonomi er under press, og det er stadig flere pessimister blant oss, sier Henrik Høidahl, fagsjef for politikk og samfunn i Opinion, i en uttalelse.

I sju måneder på rad har Forbrukertillitsindeksen (CCI) vist at nordmenn for alvor ser mørke skyer i den økonomiske horisonten. De siste fire månedene har indeksen fortsatt å falle til nye historiske bunnivåer.

Utviklingen er heller ikke bedre i den ferske målingen for oktober, som ble publisert av Opinion i dag.

- Rekordlavt nivå

CCI for Norge er minus 32 poeng i oktober, som utgjør nok et historisk bunnivå for målingene som er gjennomført månedlig siden 2007. Det er også et fall på 2,6 poeng fra den forrige bunnoteringen, som ble satt i september.

«Med dette rekordlave nivået har CCI falt seks måneder på rad. Den har nå vært negativ siden november i fjor. Siden den gang har det vært flere markante fall. Den første negative rekorden ble satt i mars, måneden etter Russlands invasjon av Ukraina», heter det i en uttalelse fra Opinion.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer