Tony Shearer:

Familiestrid: Døtrene gjort arveløse

Testamentet til den tidligere toppsjefen har resultert i full strid blant de etterlatte.

IKKE EI KRONE: Tony Shearer var tidligere administrerende direktør i Singer and Friedlander. Fire år etter hans død, vekker arveoppgjøret oppsikt. Foto: Daniel Lynch / REX / NTB
IKKE EI KRONE: Tony Shearer var tidligere administrerende direktør i Singer and Friedlander. Fire år etter hans død, vekker arveoppgjøret oppsikt. Foto: Daniel Lynch / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2017 gikk den britiske forretningsmannen Tony Shearer bort som følge av en hjernesvulst. Han ble 68 år gammel.

Dødsfallet til den velstående finansmannen utløste en lang og bitter arvestrid blant de etterlatte. Saken har den siste tida generert bred medieomtale i Storbritannia.

I mars ble det nemlig kjent at Shearers to døtre, Juliet Miles (40) og Lauretta Shearer (38), hadde saksøkt sin egen stemor, Pamela Shearer (68).

Det skriver The Telegraph og The Times.

Full uenighet

Bakteppet er at døtrene ble utelatt fra farens testament. Til gjengjeld sto Shearers enke oppført som arvtaker av nær hele formuen - inkludert eiendom og andre private eiendeler. Totalt arvet hun verdier for om lag 70 millioner norske kroner.

Det nektet stedøtrene å godta.

De dro derfor Pamela til britisk høyesterett, hvor de krevde en betydelig bit av kaka. Argumentet var at deres far alltid hadde tatt hånd om dem da han var i live. Søstrene hevdet også at faren hadde lovet å sørge for deres økonomiske sikkerhet i framtida.

Pamela Shearer, som giftet seg med Tony i 2007, mener på sin side at døtrene ikke har krav på et øre.

- Utakknemlig barn

I retten påsto hun at ektemannen - etter eget ønske - utelot døtrene fra testamentet. Årsaken var at han oppfattet dem som «grådig», og at de kun viste interesse for ham da de hadde behov for penger.

- Jeg skal sitere King Lear her: «Hvor mye skarpere enn slangens tann er det ikke å ha et utakknemlig barn» - og det var slik min ektemann følte det, uttalte Pamela Shearer i retten.

LUKSUSLIVET: Maria Høili er arvingen til Europris-gründer Terje Høili, og har allerede fått flere millioner av familien. I «Maria og Edvard» følger seerne henne og ektemannen Edvards luksusliv. Video: MTG Vis mer

Under rettssaken la Pamela også stor vekt på at døtrene ved gjentatte anledninger skal ha omtalt sin far som «sjekkheftet», noe han opplevde som «svært sårende».

Saken endte med en høyesterettsdom som gikk i stemoras favør.

- Pappa snur seg nok i graven akkurat nå. Dommeren anerkjente tydeligvis ikke vår side av saken. Vi er knust over dommen, og vurderer hvilke skritt vi kan ta videre, sier søstrene i en uttalelse, ifølge Daily Mail.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer