Fant 127 kvalte griser: - Dypt ulykkelig

Nå må den danske slakterigiganten møte i retten.

ANKLAGET FOR DYREMISHANDLING: Slakterikjempen Danish Crown - her illustrert ved slakteriet i Ringsted - må møte i retten onsdag denne uka. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB
ANKLAGET FOR DYREMISHANDLING: Slakterikjempen Danish Crown - her illustrert ved slakteriet i Ringsted - må møte i retten onsdag denne uka. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag denne uka skal kjøttgiganten Danish Crown møte i retten der selskapet må svare for en uvanlig hendelse som fant sted på deres slakteri i Skærbæk i 2021.

Høsten for to år siden døde nemlig 127 purker, og ytterligere tre måtte avlives ved den nevnte avdelingen. Årsaken var at ventilasjonsanlegget tilsynelatende var slått av i fjøset der dyra befant seg, og at det trolig er snakk om menneskelig feil, ifølge JydskeVestkysten.

Saken dreier seg altså om grov dyremishandling. Ifølge tiltalen døde dyra som følge av kvelning eller varmestress.

- Ingen gjør noe slikt med vilje. Vi har hatt en dypt ulykkelig ansatt, sier Jens Hansen, pressesjef i Danish Crown, til JydskeVestkysten.

Danske Landbrugsavisen skriver at ventilasjonsanlegget var programmert til å slå seg av automatisk fredag ettermiddag til midnatt. De 130 dyra var unntaksvis i fjøset fordi de skulle slaktes dagen etter.

Den eller de som hadde ansvar for dyra skal ikke ha sørget for at ventilasjonsanlegget var i gang, før vedkommende forlot slakteriet. Dagen etter lå 127 dyr døde, mens de resterende tre var så medtatt at de ble avlivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.