Fant avføring på populær kafé

Kafeen som holder til i Oslos eldste bevarte tømmerbygning måtte stenge på dagen etter at Mattilsynet hadde vært på kontroll.

FREDET BYGG: Tøyen hovedgård er Oslos eldste bevarte tømmerbygning. Deler av det skal ha blitt bygget helt tilbake i 1679. Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB
FREDET BYGG: Tøyen hovedgård er Oslos eldste bevarte tømmerbygning. Deler av det skal ha blitt bygget helt tilbake i 1679. Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert

Handwerk Botaniske i Botanisk Hage på Tøyen, nærmere bestemt i Gamle Tøyen hovedgård, måtte ta flere grep etter at Mattilsynet kom på smilefjeskontroll.

Under en slik kontroll vurderer Mattilsynet viktige forhold som hygiene, rengjøring og vedlikehold på en kafé eller restaurant. Det var 21. september kafeen fikk besøk av Mattilsynet, og måtte stenge umiddelbart.

I tilsynsrapporten står det blant annet at kafeen hadde mangler ved hygienisk standard på lokaler, innredning eller utstyr og vesentlige mangler ved rutiner for å hindre at skadedyr tar seg inn i lokalene.

Det var Avisa Oslo som omtalte saken først.

- Et svært alvorlig brudd

Ifølge avisa fant Mattilsynet avføring fra mus bak kjøleskap på kjøkkenet, under salgsdisk og på gulvet bak kasser i utsalgsområder.

«Funn av ekskrementer fra mus i kjøkkenet og utsalget viser at det er skadedyraktivitet i lokalene, noe som gjør at det er stor fare for at lokalet og matvarene blir forurenset, og er et svært alvorlig brudd på regelverket», beskriver inspektøren i rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.