Fant flere brudd

Mattilsynet fant flere mangler hos kafékjeden Joe & The Juice på Gardermoen i januar. Siden 2017 har kafeen fått fem anmerkninger, og måttet stenge tre ganger.

SMILEFJES FORSVANT: Etter at Mattilsynet avdekket mangler hos Joe & The Juice på Gardermoen, mistet kafeen smilefjeset. Like etterpå fikk de det tilbake. Foto: Terje Pedersen / NTB
SMILEFJES FORSVANT: Etter at Mattilsynet avdekket mangler hos Joe & The Juice på Gardermoen, mistet kafeen smilefjeset. Like etterpå fikk de det tilbake. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

I januar møtte Mattilsynet opp på døra hos kafégiganten Joe & The Juice sin filial på Gardermoen.

Da de var ferdige med å gjennomføre en uventet inspeksjon, hadde kafeen mistet smilefjeset og fått påvist flere mangler.

Dette er femte gang siden 2017 at flyplasskafeen får anmerkning etter besøk av Mattilsynet. I samme periode har den også vært stengt tre ganger.

Ble salmonellastengt

Joe & The Juice på Gardermoen ble sist stengt i 2021, som følge av vesentlige mangler rundt hygiene og mattrygghet. Dette viser Mattilsynets Smilefjes-statistikk.

Kafeen ble også stengt i 2018 som følge av alvorlige brudd på regelverket for trygg mat. Den gangen ble det fattet et hastevedtak om å stanse driften. Kafeen åpnet igjen neste morgen etter å ha ordnet forholdene.

I september 2017 oppsto et salmonellautbrudd hos filialen på Gardermoen. Dette var nødvendigvis ikke virksomhetens feil, ifølge Mattilsynet.

- Det kan være fra råvarene eller andre gjester som har vært smittet, forklarte seniorrådgiver Cathrine Signe Svindland til RB.

Registrerte hygienemangler

Inspeksjonen i januar tidligere i år medførte ikke stenging, men virksomheten fikk en anmerkning. Det ble avdekket mangler ved både lokaler og utstyr, skriver Mattilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer