Stengt på dagen:

Fant rottebæsj på pizzasted

Det ble gjort funn av rottebæsj flere steder, da Mattilsynet kom på uanmeldt besøk til pizzastedet Den gode i Oslo i juni, og restauranten ble stengt på dagen.

BLE STENGT: Pizzarestauranten Den gode på Fredensborg i Oslo ble stengt på dagen etter Mattilsynets kontroll 14. juni. Foto: Google maps
BLE STENGT: Pizzarestauranten Den gode på Fredensborg i Oslo ble stengt på dagen etter Mattilsynets kontroll 14. juni. Foto: Google maps Vis mer
Publisert

På sine hjemmesider skriver Mattilsynet at restauranten den 14. juni blant annet ble vurdert til å ha vesentlige mangler for å hindre at skadedyr tar seg inn i lokalene.

«Funn av rotteavføring på kjøkken, matlager og i barområdet gjør at det er stor fare for at lokalet og matvarene blir forurenset, og er et svært alvorlig brudd på regelverket. Mattilsynet vurderer at dersom driften fortsetter kan mennesker bli syke av maten.», beskriver tilsynet i sin rapport, ifølge Avisa Oslo.

Fra et lite avlukke, ble det også oppdaget et hull i veggen inn til kjøkkenet hvor det gjort funn av «mye fersk avføring» fra rotter, skriver avisa.

- Helvetessommer

For å kunne gjenåpne, måtte restauranten kunne dokumentere flere forbedringer, som full vask og bedre sikring mot skadedyr.

Avisa Oslo har snakket med driverne som overtok stedet bare et bar uker før Mattilsynet kom på besøk. De peker på flere uheldige omstendigheter.

Blant annet pågikk det på dette tidspunktet gravearbeider rett utenfor restauranten, noe som førte til at rottene måtte finne seg andre steder å være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.