Stengt på dagen:

Fant rottebæsj på pizzasted

Det ble gjort funn av rottebæsj flere steder, da Mattilsynet kom på uanmeldt besøk til pizzastedet Den gode i Oslo i juni, og restauranten ble stengt på dagen.

BLE STENGT: Pizzarestauranten Den gode på Fredensborg i Oslo ble stengt på dagen etter Mattilsynets kontroll 14. juni. Foto: Google maps
BLE STENGT: Pizzarestauranten Den gode på Fredensborg i Oslo ble stengt på dagen etter Mattilsynets kontroll 14. juni. Foto: Google maps Vis mer
Publisert

På sine hjemmesider skriver Mattilsynet at restauranten den 14. juni blant annet ble vurdert til å ha vesentlige mangler for å hindre at skadedyr tar seg inn i lokalene.

«Funn av rotteavføring på kjøkken, matlager og i barområdet gjør at det er stor fare for at lokalet og matvarene blir forurenset, og er et svært alvorlig brudd på regelverket. Mattilsynet vurderer at dersom driften fortsetter kan mennesker bli syke av maten.», beskriver tilsynet i sin rapport, ifølge Avisa Oslo.

Fra et lite avlukke, ble det også oppdaget et hull i veggen inn til kjøkkenet hvor det gjort funn av «mye fersk avføring» fra rotter, skriver avisa.

- Helvetessommer

For å kunne gjenåpne, måtte restauranten kunne dokumentere flere forbedringer, som full vask og bedre sikring mot skadedyr.

Avisa Oslo har snakket med driverne som overtok stedet bare et bar uker før Mattilsynet kom på besøk. De peker på flere uheldige omstendigheter.

Blant annet pågikk det på dette tidspunktet gravearbeider rett utenfor restauranten, noe som førte til at rottene måtte finne seg andre steder å være.

RIS: Ris er digg, men det er flere ting man bør huske på dersom den skal smake best og unngå å være farlig! Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

- Vi har prøvd det vi kan og det har vært en helvetessommer. Men folk har virkelig stått på og gjort det de kan, sier Henning Thoresen i det nye driftsselskapet til avisa.

Han beskriver at rotteproblemet utviklet seg raskt i forbindelse med gravearbeidene, og at han ikke hadde sett noe tegn til skadedyra da han inspiserte lokalet ved overtakelsen 1. juni.

Fikk smilefjeset tilbake

Mattilsynet var på nytt besøk hos pizzarestauranten 27. juni, og stedet fikk tilbake smilefjeset på plakaten.

- Regelverksbruddet som ble funnet ved forrige inspeksjon er fulgt opp og funnet i orden, skriver Mattilsynet.

Restauranten holder for tida stengt i forbindelse med at det er åpnet konkurs i selskapet som drev restauranten tidligere. Den nye eieren vurderer nå å renovere og pusse opp lokalet mens de søker om ny drift og skjenkebevilling, skriver Avisa Oslo.

Thoresen forsikrer overfor avisa at alt skal være i orden om restauranten gjenåpner i høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer