DNB får smekk av Finanstilsynet

Får 400 millioner i straffegebyr

Brudd på hvitvaskingsloven, mener Finanstilsynet. Norges største bank ilegges 400 millioner kroner i gebyr.

BRUDD: Finanstilsynet gir DNB en smekk på 400 millioner kroner for brudd på hvitvaskingsloven. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BRUDD: Finanstilsynet gir DNB en smekk på 400 millioner kroner for brudd på hvitvaskingsloven. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gebyret kommer etter et tilsyn i fjor.

- Tilsynet var en oppfølging av tidligere tilsyn på hvitvaskingsområdet. Tilsynet avdekket vesentlige mangler i bankens etterlevelse av hvitvaskingsloven, skriver Finanstilsynet i en pressemelding.

Finanstilsynet varslet allerede i desember i fjor om at gebyret ville komme. DNB har allerede bokført gebyret i sin helhet i regnskapet for 2020, opplyser banken i en børsmelding mandag morgen.

- Vi tar kritikken i rapportene svært alvorlig. Å bekjempe økonomisk kriminalitet og hvitvasking er en av våre viktigste oppgaver, og det har høy prioritet i styret og i hele DNB, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.

Finanstilsynet undersøkte i fjor DNBs håndtering av kundeforhold til foretak i det islandske fiskerikonsernet Samherji. Samherji er beskyldt for hvitvasking og korrupsjon i forbindelse med virksomhet selskapet har drevet med i Namibia.

Økokrim etterforsket DNBs rolle i Samherji-saken og henla saken i februar i år. Noen av forholdene ligger så mange år tilbake at de er foreldet, og dels inntraff de under den gamle hvitvaskingsloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer