Jon Almaas:

Får byggenekt

Programlederen langet ut mot kommunen for det han mente var treig prosess. Nå har han fått svar.

FRESTE: TV-profilen etterlyste raskere svar i et hissig brev til kommunen. Nå har han fått det. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FRESTE: TV-profilen etterlyste raskere svar i et hissig brev til kommunen. Nå har han fått det. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar i fjor ble det kjent at Jon Almaas ønsket å erstatte uthuset på fritidseiendommen sin på Bærø med et nytt. TV-profilen søkte dermed om grønt lys hos kommunen.

Frustrert: - Latterlig

Det falleferdige uthuset på eiendommen har imidlertid blitt en torn i siden på programlederen.

Almaas opplevde at behandlingsprosessen var treig og langet ut i en krass purring til kommunens byggesaksavdeling.

«Uthuset forfaller ytterligere for hver dag som går og jeg er usikker på om det tåler en vinter til. Jeg vil gjerne ha noe info fra dere. Et svar. I det minste et tegn på at søknaden ligger i en bunke til behandling», skev Almaas innledningsvis i brevet som Børsen omtalte i starten av oktober.

«Jeg har valgt å ikke mase før da jeg ikke tror at systemet er så primitivt at den som maser blir behandlet først? Men dette begynner å bli latterlig. Det er et uthus som forfaller. Det er fare for liv og helse når man går inn i bygget. Jeg ønsker å erstatte det med et som er mindre i areal og med en fasade som gir mindre eksponering mot allmennheten. Da jeg sendte inn søknaden ble jeg forespeilet at det kunne ta ni måneder til ett år. Nå er det snart to år. Søknaden ble innsendt januar 2022.», lød Almaas' tydelige beskjed til kommunen.

Får nekt

Nå har Almaas omsider fått svar. Det gikk ikke i hans favør, melder Kragerø Blad Vestmar.

Avisa viser til et vedtak datert 5. oktober, der det går fram at Kragerø kommune har avslått søknaden. Det er to dager etter at KV og Børsen omtalte Almaas' frustrasjon.

Almaas søkte om å bygge 20 kvadratmeter - noe som er større enn tillatt.

Det opplyses i vedtaket at områdets reguleringsplan viser til vedtekter i den overordnete kommuneplanens arealdel, som slår fast at det kan oppføres bare ett uthus per fritidseiendom med en størrelse på maks 15 kvadratmeter, skriver KV.

Jon Almaas har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelse i forbindelse med denne saken.

Punget ut i 2020

Sommeren 2020 ble det kjent at programleder Almaas og kona hadde oppgradert til en større ferieperle på Bærø i Kragerø. Paret punget ut 13,2 millioner kroner.

Etter at kjøpekontrakten ble signert, har Almaas gjort en rekke oppgraderinger på selve hytta.

Tomta, som rommer 17,5 mål, har ei hovedhytte, et innredet eldhus og et båthus. Eiendommen er videre utstyrt med egen brygge og privat strandlinje.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer