Får drastiske konsekvenser

Omstridte Elon Musk-uttalelser får store økonomiske ringvirkninger for X.

ANNONSØRENE FLYKTER: Elon Musk har fått krass kritikk for sine uttalelser på X - som også er fordømt av Det hvite hus. Foto: Alain JOCARD / AFP / NTB
ANNONSØRENE FLYKTER: Elon Musk har fått krass kritikk for sine uttalelser på X - som også er fordømt av Det hvite hus. Foto: Alain JOCARD / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Filmselskapet Lionsgate varsler fredag kveld at de har trukket alle annonser fra X, tidligere kjent som Twitter.

Ifølge Bloomberg begrunner en talsperson avgjørelsen med Elon Musks omstridte uttalelser på meldingstjenesten, der han anklages for å spre antisemittisme.

Lionsgate følger dermed i fotsporene til både EU-kommisjonen og IT-giganten IBM, som tidligere fredag varslet at de vil slutte å annonsere på X. Begge viste til hatefulle uttalelser på meldingstjenesten i sine begrunnelser.

Tidligere fredag gikk også Det hvite hus hardt ut mot Elon Musk for å ha spredt det de beskriver som «avskyelige» antisemittiske løgner på X.

Det skriver Reuters.

Talsmann for Det hvite hus, Andrew Bates, uttalte at det er «uakseptabelt å gjenta skrekkelige løgner», og henviser til det famøse innlegget onsdag, der Musk omfavner en antisemittisk konspirasjonsteori fra en annen bruker.

I NORGE: Elon Musk har ankommet Stavanger i anledning energimessa, og sier han er i Norge av takknemlighet. Video: NRK Vis mer

Vedkommende anklaget jøder for å hate hvite folk.

«Du har sagt den faktiske sannheten», oppsummerte Musk i tråden.

- Det er uakseptabelt å gjenta den fæleste løgnen bak den mest fatale antisemittismen noengang i amerikansk historie, som også skjer en måned etter den dødeligste dagen for jøder siden Holocaust, tordnet Bates.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer