Får gigantbot etter over­våking av ansatte

Den svenske klesgiganten H&M er ilagt en bot tilsvarende 387 millioner kroner.

MÅ PUNGE UT: Siden 2014 samlet H&M-ledere angivelig opplysninger om forhold i privatlivet til ansatte, inkludert helsediagnoser, familieproblemer og religiøs tro. Foto: Berit Roald / NTB
MÅ PUNGE UT: Siden 2014 samlet H&M-ledere angivelig opplysninger om forhold i privatlivet til ansatte, inkludert helsediagnoser, familieproblemer og religiøs tro. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske kleskjempen H&M er ilagt en bot tilsvarende 387 millioner kroner for å ha overvåket egne ansatte i Tyskland. Selskapet beklager saken.

Hennes & Mauritz har fått en bot på 35,3 millioner euro for i en årrekke å ha samlet inn data om flere hundre ansattes privatliv.

Den målrettede overvåkingen ble gjort mot ansatte ved en butikk i den bayerske byen Nürnberg, ifølge en uttalelse fra tyske myndigheter.

Siden 2014 samlet H&M-ledere angivelig opplysninger om forhold i privatlivet til ansatte, inkludert helsediagnoser, familieproblemer og religiøs tro.

De digitale dataene ble lagret og var tilgjengelig for opptil 50 ledere i selskapet. Nå har selskapet beklaget praksisen og sier at myndighetenes innvendinger vil bli nøye ettergått.

Stenger butikker

Nyheten kommer samme dag som klesgiganten tar drastiske grep som følge av coronakrisa. Torsdag formiddag varslet kjeden at de stenger 250 butikker verden over i løpet av neste år.

Blant dem er selskapets butikk på Fornebu utenfor Oslo.

- For å kunne tilby gode og inspirerende handleopplevelser, møte nye forventinger fra kundene, være relevante og fortsette å lykkes i et marked i stor endring, evaluerer vi forløpende porteføljen av fysiske butikker og digitale kanaler. Dette kan føre til både nyåpninger, relokaliseringer, ombygninger eller konsolideringer, skrev Thea Kjendlie, presseansvarlig for H&M i Norge, i en epost til Børsen tidligere i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer