Øystein Stray Spetalen

Får grønt lys etter byggebråk

Milliardæren får likevel lov til å bygge i strandsonen på luksuseiendommen.

STOPPORDRE: Det var dette byggeprosjektet Spetalen i fjor fikk klar beskjed om å stanse. Foto: Oslo kommune
STOPPORDRE: Det var dette byggeprosjektet Spetalen i fjor fikk klar beskjed om å stanse. Foto: Oslo kommune Vis mer
Publisert

Det var under en befaring 31. august i fjor at Oslo kommune kom over det de mente var ulovlig arbeid i strandsonen på Spetalens spektakulære luksuseiendom på Bygdøy.

På grunn av språklige utfordringer, kunne arbeiderne på stedet verken gjøre rede for omfanget av arbeidene eller vise til noen byggetillatelse for eiendommen, heter det i brevet fra kommunen.

Truet med mulkt

Om ikke Spetalen stanset arbeidet umiddelbart, påløp en tvangsmulkt på 150 000 kroner, som ville bli skrudd opp dersom arbeidene ble gjenopptatt, het det i brevet fra Plan- og bygningsetaten.

Byggesaken er én av 15 på den aktuelle adressen, skriver DN, som først omtalte denne saken.

Arkitektfirmaet Niels Torp, som har stått for Spetalens byggeprosjekt i strandsonen, sendte dermed inn en ny søknad i desember i fjor. Der forklarer de at de ønsker å vedlikeholde og sikre en gammel terrengmur i betong fra 1930-tallet og trappa ned til bryggen.

Mandag, over ni måneder etter søknaden ble sendt, fikk Spetalen gladnyheten: Han får dispensasjon fra forbudet om å bygge i strandsonen, og har tillatelse til å gjenoppta arbeidene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer