Silvio Berlusconi:

Får ikke Berlusconi-penger

20 kvinner har fått månedlige betalinger på vegne av Silvio Berlusconi i mange år. Nå uttaler familien at de vil stoppe.

SKANDALE: Karima El Mahroug, kjent som «Ruby Hjertetyven», tilbragte mye tid med Silvio Berlusconi under hans såkalte «bunga-bunga-fester». Dette bildet er fra 2011. Foto: Picture Perfect/REX/NTB
SKANDALE: Karima El Mahroug, kjent som «Ruby Hjertetyven», tilbragte mye tid med Silvio Berlusconi under hans såkalte «bunga-bunga-fester». Dette bildet er fra 2011. Foto: Picture Perfect/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få politikere har vært omgitt av flere skandaler enn Italias tidligere statsminister, avdøde Silvio Berlusconi.

Han måtte gjennom flere rettsrunder gjennom livet og karrieren, blant annet for anklager om korrupsjon, skattesvik, seksuelle overgrep, bestikkelser og sexkjøp.

«Bunga-bunga-saken»

Familien til Berlusconi uttaler fredag at de har stanset de månedlige utbetalingene som den tidligere statsministeren lovet 20 kvinner, etter en av de mest kjente sakene mot Berlusconi utspilte seg i rettssalene i 2011, skriver Reuters. Rettssaken er også kjent som «bunga-bunga-saken».

Berlusconi var tiltalt for blant annet å ha kjøpt seksuelle tjenester fra 17 år gamle Karima El Mahroug, bedre kjent som «Ruby Hjertetyven», og risikerte flere år i fengsel.

I RETTEN: Silvio Berlusconi da han ankom retten i Milano i 2011. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB
I RETTEN: Silvio Berlusconi da han ankom retten i Milano i 2011. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB Vis mer

Under rettssaken kom det fram historier fra Berlusconis utsvevende «bunga bunga»-fester, som skulle være fester med sex, strippere og unge kvinner.

Han ble først dømt til sju års fengsel for forholdene, men ble seinere frikjent i ankesaken. Saken førte til hans fall som statsminister i 2011.

Kvinnene som har mottatt pengene var også tiltalt i «bunga bunga»-saken, og ble også frikjent.

VALG: Tidligere statsminister Silvio Berlusconi bruker sosiale medier for å nå ut til unge velgere under valget 25. september. Video: Tiktok @silvio.berlusconi. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Pengeplaster for dårlig omdømme

I 2013 uttalte Berlusconi at den månedlige godtgjørelsen på 2500 euro, rundt 29 000 norske kroner, ble utbetalt til kvinnene for skadene på deres omdømme, etter å ha blitt involvert i «bunga bunga»- skandalen.

Men nå skal det altså være slutt. To kvinner skal også ha fått beskjed om å forlate boliger som Berlusconi angivelig kjøpte til dem, skriver Reuters.

«Ruby Hjertetyven» sa under rettssaken i 2011 at festene var «rene sexorgier» i en luksusvilla Berlusconi eide i nærheten av Milan. Hun nektet imidlertid for å ha hatt sex Berlusconi.

VITNE: Karima El-Mahroug stilte som vitne i «bunga bunga»-saken. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN/NTB
VITNE: Karima El-Mahroug stilte som vitne i «bunga bunga»-saken. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN/NTB Vis mer

Hun beskrev de ville festene med uttrykket «bunga bunga», som øyeblikkelig gikk inn i alle italienske tabloidjournalisters ordforråd.

Det er ikke opplyst om El Mahroug/«Hjerteyven» er blant kvinnene som fikk månedlige betalinger etter rettssaken.

Berlusconi var statsminister i Italia fra 1994-1995, 2001-2006 og 2008-2011. Han døde i juni i år, og etterlot en milliardformue til familie og venner, ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA. Han ble 86 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer