- Får ikke lønn om det regner

Hamar Beach Bar avlyser ansattes vakter basert på værmeldinga. - Ren kynisme, mener Fellesforbundet.

VÆRAVHENGIG LØNN: Ifølge en lokalleder i Fellesforbundet i Hamar opplever ansatte innen uteservering å ikke få lønn hvis det regner. Illustrasjonsfoto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB
VÆRAVHENGIG LØNN: Ifølge en lokalleder i Fellesforbundet i Hamar opplever ansatte innen uteservering å ikke få lønn hvis det regner. Illustrasjonsfoto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I det ustabile sommerværet får ikke ansatte på uteserveringen på Hamar Beach Bar lønn om det regner.

- Vi har arbeidsavtaler der det tas forbehold om at vakter kan avlyses. Vi har valgt å legge våre timelønnssatser omtrent 25 kroner over tariff for bransjen som en kompensasjon for forbeholdet i arbeidsavtalene, forteller Christian Vold, styreformann i eierselskapet Sjøfront Drift AS, til Børsen.

- Satt ut

Slike arbeidskontrakter kunne leder Fellesforbundet avdeling 650 i Hamar, Håkon Gillerhaugen, fortelle om til Hamar Arbeiderblad, som først omtalte forholdet.

- Det er ikke lov med opplegg som gjør at de unge må sitte hjemme og vente på at de blir oppholdsvær på kvelden for å tjene penger, fortalte han HA.

Selv om Vold bekrefter at vakter kan avlyses og gå ulønnet på grunn av regn, avkrefter han at ansatte blir bedt om å vente på sol.

- Det er på ingen måte slik at vi ber folk holde seg hjemme i tilfelle vært blir bedre for så å be dem komme på jobb hvis det lysner. Enten er dagen avlyst eller så er den ikke det. Det blir som regel avtalt dagen før, på bakgrunn av værmeldinga. Vi er en liten bedrift som utelukkende har en uteservering. Virksomheten er derfor naturlig nok ekstremt væravhengig, forklarer Vold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.