Milliardær Knut Ugland:

Får ja til luksusplaner: - Problematisk

Politikerne gir grønt lys til Knut Uglands hytteplaner i vannkanten, men enkelte «stusset» over vedtaksforslaget.

RIVES: Ugland ønsker å rive hytta og oppføre en ny luksushytte. Politikerne gir tommel opp. Foto: Marius Egeland Arkitekter / Grimstad kommune
RIVES: Ugland ønsker å rive hytta og oppføre en ny luksushytte. Politikerne gir tommel opp. Foto: Marius Egeland Arkitekter / Grimstad kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2022 ble det kjent at den styrtrike rederarvingen Knut Ugland (36) og kona Mari Helene Aas (27) ønsket å rive hytta si.

Den ligger i vannkanten på idylliske Indre Maløya, i sørlandsparadiset Grimstad.

Paret ønsker å bygge ny funkishytte, basseng og brygge i skjærgårdsidyllen.

Kommunen sa ja til prosjektet i januar. Det som gjensto, var politikernes velsignelse. Luksusplanene krever nemlig en rekke dispensasjoner.

Grønt lys: - Stusset

Nå kan Ugland og kona sette spaden i jorda. Politikerne innvilget milliardæren dispensasjon på et kommunestyremøte tirsdag, melder Agderposten.

Selv om det store flertallet mente luksusplanene har livets rett, var det ikke alle politikerne som ga tommel opp.

- Det var noen av oss som stusset over forslag til vedtak. Jeg kan ikke se at dette vil få andre fordeler enn for tiltakshaver, hevder Shirin Bagheri (MDG), ifølge avisa.

LITT PÅ BOK: Skipsrederarving Knut Ugland er med sine 3,8 milliarder kroner Norges 104. rikeste. Foto: Synnøve S. Fosse
LITT PÅ BOK: Skipsrederarving Knut Ugland er med sine 3,8 milliarder kroner Norges 104. rikeste. Foto: Synnøve S. Fosse Vis mer

Håvard Røiseland (Ap) mener det framkommer forskjellsbehandling hva gjelder bygging i strandsonen.

- Det er noe som heter likebehandling, som jeg synes er problematisk her, sier han.

  • Børsen har vært i kontakt med Knut Ugland, som ikke ønsker å kommentere saken.

Positive

Administrasjonen hadde anbefalt teknisk utvalg å si ja. Saken havnet imidlertid til behandling i kommunestyret.

Blant dem som sier ja til Ugland, er Stig Morterud (Sp) og Arne Kristian Ekra (V). Begge mener den nye hytta vil bli mindre synlig i terrenget.

- Vi synes fordelene med det nye bygget er høyere enn fordelene med det gamle bygget. Bedre å rive noe som ligger dødt, og bygge noe som forsvinner inn i skogen der, sier Ekra til Agderposten.

Frps Børre Githmark synes på sin side «dette blir flott».

Den gamle hytta var erklært rivingsklar av takstmann og sto ubrukt i ti år. Ugland har tidligere uttalt dette om bakgrunnen for planene:

- Vi har ei hytte som er i veldig dårlig stand, men vi ønsker å ha en plass vi kan være med barn. Når vi skal bygge nytt ønsker vi å bygge i en litt annen stil, sa han etter å ha sendt søknad om riving.

Styrtrik

Knut Nikolai Tønnevold Ugland har ifølge Kapital en formue på 3,8 milliarder kroner. Han er arving etter skipsrederen Johan Jørgen Ugland.

Knut Nikolais oldefar startet Uglands Rederi i 1930, og familieselskapet opplevde en sterk vekst i etterkrigstida. Men tida som fulgte, var preget av en rekke familiekonflikter. For Knut Nikolais bestefar var det viktig å begrense antall arvinger, skriver Kapital.

Knut Nikolai er gift med Mari Helene Aas Ugland, som er niese av den tidligere kraftmilliardæren Einar Aas.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer