Får juling: - Skummelt

Flyaksjene stuper etter nedslående coronabeskjed fra Sør-Afrika. Flyanalytiker mener disse aktørene vil slite mest.

KRAFTIG FALL: Flyselskaper som SAS og Norwegian får kjenne etterdønningene av nyheten om nytt coronavariant-funn i Sør-Afrika. Foto: Gorm Kallestad / NTB
KRAFTIG FALL: Flyselskaper som SAS og Norwegian får kjenne etterdønningene av nyheten om nytt coronavariant-funn i Sør-Afrika. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Fredag herjer virusfrykten på det europeiske aksjemarkedet. Startskuddet gikk i Asia der de toneangivende børsene stengte i kraftig minus. Fredag hadde uroen også spredt seg til Oslo Børs som stupte ned 3,35 prosent fra start.

Heller ikke oljeprisen går klar av situasjonen, der et fat nordsjøolje ligger på 78,81 dollar fredag morgen. Det er en nedgang på 4,15 prosent, ifølge NTB.

Bakteppet for de dramatiske utslagene er funnet av en ny coronavariant i Sør-Afrika. Det skaper frykt for at myndigheter igjen skal innføre restriksjoner og nedstenginger i det globale reiselivet. Det får flyselskapene merke i form av juling på børsen i morgentimene.

  • SAS har et aksjefall på nærmere 8 prosent fredag formiddag.
  • Norwegian faller drøye 9 prosent.
  • Flyr er på det meste ned i overkant av 5 prosent hittil.

- Sliter mer

Hans Jørgen Elnæs, flyanalytiker i WinAir, omtaler utviklingen som «veldig negativ». Det er likevel ikke helsvart, mener han.

Elnæs forklarer at den nåværende situasjonen, som først og fremst gjelder mutasjoner i Afrika, ikke treffer de norske selskapene i særlig grad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer