Får kjempebot etter smitteutbrudd

Må betale 75 000 kroner for brudd på covid-19-forskriften.

ÅLESUND: Allsang, skåling og dansing. Denne 18 sekunder lange snutten har sirkulert på sosiale medier. Video: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag opplyser politiet at HR Restaurantdrift AS som drev restauranten Toldboden i Ålesund har fått 75 000 kroner i bot for brudd på covid-19-forskriften.

Lovbruddet fant sted helga 16. til 18. april, opplyser politiet, og legger til at mange ble smittet denne helga.

- Overtredelsen av covid-19 forskriften består i at restauranten gjentatt serverte alkohol til gjester uten at de også ble servert mat slik forutsatt i forskriftens bestemmelser, sier politiadvokat Mathias Häber i Møre og Romsdal politidistrikt som har utferdiget forelegget.

- Lett på egen sikkerhet

Videre opplyser politiet at mange gjester og de fleste ansatte som jobbet denne helga har blitt avhørt i forbindelse med etterforskningen.

«Manglende etterlevelse av den såkalte spiseplikten har ført til at mange gjester har fått servert mere alkohol enn hva de skulle ha fått. Dette har nok igjen vært en sterkt medvirkende årsak til at mange gjester synes å ha tatt lett på egen sikkerhet og de rådende anbefalinger rundt smittevern», skriver politiet.

Avslutningsvis opplyser politiet at dersom forelegget ikke blir vedtatt, så vil det bli lagt ned påstand om 100 000 kroner i bot, samt dekning av sakskostnader når saken behandles i tingretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer