Får kjempebot etter smitteutbrudd

Må betale 75 000 kroner for brudd på covid-19-forskriften.

ÅLESUND: Allsang, skåling og dansing. Denne 18 sekunder lange snutten har sirkulert på sosiale medier. Video: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag opplyser politiet at HR Restaurantdrift AS som drev restauranten Toldboden i Ålesund har fått 75 000 kroner i bot for brudd på covid-19-forskriften.

Lovbruddet fant sted helga 16. til 18. april, opplyser politiet, og legger til at mange ble smittet denne helga.

- Overtredelsen av covid-19 forskriften består i at restauranten gjentatt serverte alkohol til gjester uten at de også ble servert mat slik forutsatt i forskriftens bestemmelser, sier politiadvokat Mathias Häber i Møre og Romsdal politidistrikt som har utferdiget forelegget.

- Lett på egen sikkerhet

Videre opplyser politiet at mange gjester og de fleste ansatte som jobbet denne helga har blitt avhørt i forbindelse med etterforskningen.

«Manglende etterlevelse av den såkalte spiseplikten har ført til at mange gjester har fått servert mere alkohol enn hva de skulle ha fått. Dette har nok igjen vært en sterkt medvirkende årsak til at mange gjester synes å ha tatt lett på egen sikkerhet og de rådende anbefalinger rundt smittevern», skriver politiet.

Avslutningsvis opplyser politiet at dersom forelegget ikke blir vedtatt, så vil det bli lagt ned påstand om 100 000 kroner i bot, samt dekning av sakskostnader når saken behandles i tingretten.

- Lei oss

Da saken ble kjent i slutten av april, gikk Toldboden ut på Facebook og beklaget at gjestene deres var blitt smittet.

- Vi på Toldboden er veldig lei oss for den belastningen vi har påført våre gjester i forbindelse med utbruddet i helgen. Dette ble en erfaring vi gjerne skulle vært foruten, skrev restauranten den gang.

Ifølge NRK har ikke restaurantledelsen ønsket å kommentere saken ytterligere. Toldboden er nå stengt og nye eiere skal overta driften - noe som ble bestemt før smitteutbruddet fant sted.

Forrige fredag ble det kjent at flere kommuner i Ålesundregionen lemper på tiltakene. Det innebærer blant annet at Ålesund, fra midnatt til 8. juni, kan servere alkohol fram til klokken 22, og kun ved bordservering.

Det vil også fra nevnte dato ikke lenger være et krav om matservering til skjenkingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer