Får krass kritikk

Sats har dørene åpen i Sverige, men velger å holde stengt i resten av Norden.

STENGT I TRE AV FIRE LAND: Treningssentergiganten Sats har valgt å åpne dørene for sine svenske kunder. Det får flere til å reagere sterkt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
STENGT I TRE AV FIRE LAND: Treningssentergiganten Sats har valgt å åpne dørene for sine svenske kunder. Det får flere til å reagere sterkt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sats har igjen valgt å åpne sine svenske treningssentre etter en corona-lockdown. Ifølge Expressen besluttet kjeden å stenge dørene 12. mars, med begrunnelse i at man ville «ta ansvar for sikkerheten til våre medlemmer».

Drøye to uker seinere valgte treningsgiganten å snu. Samtidig som svenskene fra torsdag forrige uke igjen kunne ta i bruk sine 80 sentre, velger Sats fortsatt å holde stengt i Norge, Danmark og Finland.

Det har utløst reaksjoner. Nå beskyldes kjeden for å sette lønnsomhet foran samfunnets beste. En av kritikerne er næringslivskommentator i Dagens Industri, Andreas Cervenka.

- Ingen rimelig grunn

Han gikk denne uka hardt ut mot Skistar, som ikke hadde planer om å holde påskestengt ved sine svenske skianlegg. Etter voldsom motbør, valgte selskapet å snu onsdag.

Overfor Expressen peker Cervenka på ovennevnte tilfelle, og mener at det ikke finnes noe logikk i at Sats nå velger å åpne dørene.

- Det er en tydelig parallell her, slik jeg ser det. Det finnes vel ingen rimelig begrunnelse for å stenge i alle andre land, og ha åpent i Sverige. Spesielt etter at de gikk ut og snakket om sikkerhet i første runde. Sikkerheten har jo neppe blitt bedre. Dette er et eksempel på at man setter gevinst foran samfunnet, sine egne ansatte og sine medlemmer, sier han til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer