Økonomitopp advarer:

- Får lang og stygg resesjon

Onsdag kommer USAs sentralbank med sin rentebeslutning. Samtidig slår Nouriel «Dr. Doom» Roubini alarm, og kommer med aksjeråd.

ADVARER: Økonomiprofessoren sparer ikke på kruttet i advarselen om børsfall og nedgangstider. Foto: Toru Hanai / Reuters / NTB
ADVARER: Økonomiprofessoren sparer ikke på kruttet i advarselen om børsfall og nedgangstider. Foto: Toru Hanai / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Skyhøy inflasjon, rentehevinger og vaklende aksjemarkeder har fått flere til å advare om mulige økonomiske nedgangstider rundt hjørnet.

- Det kommer ikke til å bli en kort og grunn resesjon, den kommer til å bli alvorlig, lang og stygg, sier økonomiprofessor Nouriel Roubini til Bloomberg.

«Dr. Doom»

Onsdag kommer den amerikanske sentralbanken (Fed) med sin rentebeslutning.

Like før varsler altså Roubini en «lang og stygg» resesjon i USA og globalt, som han tror vil inntreffe i slutten av 2022 og vare ut 2023.

- Selv i en normal resesjon kan S&P 500 falle 30 prosent, sier han til Bloomberg.

Roubini er bekymret for Feds krig mot inflasjonen, altså prisveksten. Inflasjonen i landet lå i august fortsatt på 8,3 prosent - langt unna målet på 2 prosent.

Ifølge Roubini kan den brede Wall Street-indeksen falle hele 40 prosent. Det er fordi han forventer en «virkelig hard landing».

Han har vist seg som en treffsikker krakkprofet tidligere, da han skal ha forutsett finanskrisen i 2008. Dette ga ham kallenavnet «Dr. Doom».

Spekulerer på kvadrupel-heving

Roubini tror som flere andre at Fed vil gå for en trippelheving i kveld. Enkelte tror Fed kan gå enda hardere til verks, med en firedobbel heving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer