Får millionbelønning etter giga-angrep

Først ble kryptovekslingsbanken frastjålet kryptovaluta verdt over 5 milliarder dollar. Nå vil de belønne hackerne.

TILBAKEBETALT: Poly Network har fått tilbakebetalt over halvparten av verdiene som forsvant under hackingen tidligere denne uka. Foto: Shutterstock/NTB
TILBAKEBETALT: Poly Network har fått tilbakebetalt over halvparten av verdiene som forsvant under hackingen tidligere denne uka. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det var tirsdag denne uka krypto-vekslingsbanken Poly Network ble angrepet av hackere, som sikret seg tilgang til kryptovaluta til en verdi av rundt 600 millioner dollar, tilsvarende nær 5,4 milliarder korner.

Svakhet i systemet

Angrepet ble beskrevet som det største i historien, og det ble raskt fastslått at det var en svakhet i sikkerhetssystemet som gjorde at hackerne kunne få gjennomført angrepet.

Poly Network gikk ut med et åpent brev til hackerne, der de ba om kontakt.

- Det er uklokt av dere å foreta ytterligere transaksjoner. Dere bør snakke med oss for å få til en løsning, skrev vekslingsbanken i brevet.

Og vekslingsbanken fikk gehør. Ifølge analyseselskapet Chainanalysis hadde hackerne onsdag tilbakebetalt kryptovaluta for rundt 260 millioner dollar, eller 2,4 milliarder norske kroner.

Da hackerne fikk tak i verdiene, sendte de dem til flere forskjellige kryptovalutaadresser. Analytikere i sikkerhetsselskapet SlowMist sier at det dreier seg om tre adresser, skriver CNBC.

Selskapets analytikere konkluderte med at tyveriet «sannsynligvis har vært planlagt lenge», og at hackerne hadde forberedt seg godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.