Får millioner fra anonym gruppe

- Det er privatpersoner som donerer til oss, sier grupperingens talsperson.

FÅR PENGER: Sylvi Listhaug og Frp har fått fem millioner kroner fra en anonym gruppering. Foto: Terje Pedersen / NTB
FÅR PENGER: Sylvi Listhaug og Frp har fått fem millioner kroner fra en anonym gruppering. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiet har mottatt en donasjon på fem millioner kroner fra aksjonsgruppa «Aksjon for borgerlig valgseier», skriver DN.

Dette framgår også av oversikten på Partifinansiering.no.

Gruppa er omstridt. Årsaken til dette er at de ikke offentliggjør hvem som står bak pengegavene.

- Privatpersoner som donerer

Overfor avisa ønsker ikke grupperingens talsperson å si noe om hvilke personer som har bidratt med penger.

- Vi har samlet inn pengene og ber om pengegaver i annonser. Det er privatpersoner som donerer til oss og som vi donerer videre, sier Ole Gunnar Hauso.

Frp omtalte fredag på sine egne nettsider pengegaven. Der peker de blant annet på LOs valgkampbidrag til Arbeiderpartiet.

- Bidragene vil bidra til å jevne ut no av forskjellen mellom de store overføringene som Arbeiderpartiet og de andre partiene på venstresiden får fra sine venner i fagbevegelsen, sier generalsekretær og stabssjef i Frp, Finn Egil Holm.

Generalsekretæren sier samtidig at Frp er opptatt av å ha et ryddig forhold til å motta bidrag.

- Det ligger ingen skjulte bindinger i bidrag Frp mottar i valgkampen, i motsetning til det samrøret mellom verv, aktiv politisk påvirkning og milliongaver som rødgrønne partier, og kanskje spesielt Arbeiderpartiet, får fra fagforeninger, som også har valg posisjoner i sentralstyret og landsstyret, der de er med på å utforme politikken, sier Holm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.