Får privatfly-slakt: - Svimlende

Kylie Jenner tok angivelig privatfly i 17 minutter - en tur som ville tatt 40 minutter i bil. Nå får hun kritikk for å være en klimaversting.

KLIMAKRIMINELL: Kylie Jenner får gjennomgå på sosiale medier etter å ha tatt privatfly over korte avstander. Foto: REUTERS / Danny Moloshok
KLIMAKRIMINELL: Kylie Jenner får gjennomgå på sosiale medier etter å ha tatt privatfly over korte avstander. Foto: REUTERS / Danny Moloshok Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uvanlig for superrikinger å ta privatfly over korte avstander. Nå hagler kritikken mot kjendis og milliarder Kylie Jenner etter at hun skal ha tatt en flytur på 17 minutter.

Turen, som var mellom Camarillo og Van Nuys i California den 12. juli, ville tatt rundt 40 minutter i bil, avhengig av trafikken.

Flere brukere på sosiale medier har reagert kraftig, og beskylder Jenner for å være «en fulltids klimakriminell» og for «ikke å bry seg om planeten», ifølge The Guardian. Spesielt trekkes det fram at hun bruker privatflyet i en tid der store skogbranner herjer i Europa, og der det flere steder måles rekordtemperaturer som følge av menneskeskapte klimaendringer.

Tidligere i juni skal Jenner ha flydd samme rute på kun ni minutter.

Vil ikke svare

Detaljene fra flyturen ble postet på Twitter av @CelebJets, en konto som registrerer privatflyreisene til flere kjendiser. Kontoen publiserer autogenererte poster basert på data fra den offentlige flydatabasen ADS-B Exchange.

- Jeg er ikke sjokkert over at folk er opprørt. De har rett til å bli sinte over dette, sier Jack Sweeney, som står bak Twitter-kontoen, til The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.