Får refs: - Helt utrolig

Den nye kompensasjonsordningen for tapte varelagre er forsinket, opplyser næringsminister Iselin Nybø (V). Det skaper reaksjoner.

DRØYER: Næringsminister Iselin Nybø (V) lover at coronastengte bedrifter skal få kompensasjon for tapte varelagre. Men ordningen tar lengre tid å få på plass enn departementet først hadde håpet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
DRØYER: Næringsminister Iselin Nybø (V) lover at coronastengte bedrifter skal få kompensasjon for tapte varelagre. Men ordningen tar lengre tid å få på plass enn departementet først hadde håpet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye kompensasjonsordningen for tapte varelagre er forsinket, opplyser næringsminister Iselin Nybø (V).

- Det er komplisert, og det tar tid. Jeg skulle gjerne hatt denne ordningen oppe og gå, men det kommer til å ta litt lengre tid enn vi først håpte, og nå ser det ut til å kunne bli en tre ukers forsinkelse, sa Nybø i spontanspørretimen i Stortinget onsdag.

Jobber på spreng

Det var Terje Aasland (Ap) som presset Nybø om saken. Stortinget vedtok allerede i februar at coronastengte bedrifter skal kompenseres for varelagre som er gått tapt på grunn av nedstengninger, men tre måneder senere er det fortsatt ikke mulig å søke penger fra ordningen.

Ifølge Nybø jobber Nærings- og fiskeridepartementet, Brønnøysundregistrene og Eftas tilsynsorgan Esa på spreng for å få løsningene på plass så fort som mulig.

- Helt utrolig

Svaret beroliget ikke Aasland.

- Det er helt utrolig å høre svaret, sa Aasland.

Han viste til at store deler av næringslivet står på randen av konkurs. Likevel må bedriftene vente.

- Den tilnærmingen til norsk næringsliv kan vi ikke ha, særlig ikke i den krisesituasjonen vi er i nå, for det er nå det brenner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer