Får refs: - Helt utrolig

Den nye kompensasjonsordningen for tapte varelagre er forsinket, opplyser næringsminister Iselin Nybø (V). Det skaper reaksjoner.

DRØYER: Næringsminister Iselin Nybø (V) lover at coronastengte bedrifter skal få kompensasjon for tapte varelagre. Men ordningen tar lengre tid å få på plass enn departementet først hadde håpet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
DRØYER: Næringsminister Iselin Nybø (V) lover at coronastengte bedrifter skal få kompensasjon for tapte varelagre. Men ordningen tar lengre tid å få på plass enn departementet først hadde håpet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye kompensasjonsordningen for tapte varelagre er forsinket, opplyser næringsminister Iselin Nybø (V).

- Det er komplisert, og det tar tid. Jeg skulle gjerne hatt denne ordningen oppe og gå, men det kommer til å ta litt lengre tid enn vi først håpte, og nå ser det ut til å kunne bli en tre ukers forsinkelse, sa Nybø i spontanspørretimen i Stortinget onsdag.

Jobber på spreng

Det var Terje Aasland (Ap) som presset Nybø om saken. Stortinget vedtok allerede i februar at coronastengte bedrifter skal kompenseres for varelagre som er gått tapt på grunn av nedstengninger, men tre måneder senere er det fortsatt ikke mulig å søke penger fra ordningen.

Ifølge Nybø jobber Nærings- og fiskeridepartementet, Brønnøysundregistrene og Eftas tilsynsorgan Esa på spreng for å få løsningene på plass så fort som mulig.

- Helt utrolig

Svaret beroliget ikke Aasland.

- Det er helt utrolig å høre svaret, sa Aasland.

Han viste til at store deler av næringslivet står på randen av konkurs. Likevel må bedriftene vente.

- Den tilnærmingen til norsk næringsliv kan vi ikke ha, særlig ikke i den krisesituasjonen vi er i nå, for det er nå det brenner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer