Får refs: - Ikke bedt om det

Dronning Elizabeth er angivelig lite imponert over det foreslåtte navnet på Boris Johnsons nye milliardbåt.

FLAGGSKIP: Slik kan Storbritannias nye flaggskip se ut. De storslåtte planene får kritikk fra flere hold. Foto: 10 Downing Street
FLAGGSKIP: Slik kan Storbritannias nye flaggskip se ut. De storslåtte planene får kritikk fra flere hold. Foto: 10 Downing Street Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Boris Johnson ønsker å bygge et storslått flaggskip - en milliardyacht som skal fremme britiske interesser i utlandet.

- Det vil representere og fremme det beste britene har å by på - og være et tydelig og sterkt symbol på vår plan om å være en aktiv spiller på verdensscenen, sier Johnson, ifølge AP.

Rubbel og bit av skipet, og alt som skal skje om bord, skal representere og promotere nasjonen Storbritannia, legger han til.

Fartøyet skal også være vertskap for forretninger og diplomatmøter, nå som landet ønsker å knytte flere kontakter og øke eksporten i kjølvannet av brexit, ifølge BBC.

Koster milliarder

Det er foreløpig uklart hva det nye skipet vil koste skattebetalerne. Men ifølge britiske medier skal prislappen på den enorme yachten ligge på rundt 200 millioner pund - 2,3 milliarder kroner.

Skipet skal sjøsettes i løpet av fire år og ha den britiske marinen som mannskap.

Hvem som får oppgaven med design og bygging vil bli bestemt løpet av 2021.

Navnet på den aktuelle båten er foreløpig ikke bestemt, men det skal være ønskelig å oppkalle skipet etter dronning Elisabeths nylig avdøde ektemann, prins Philip.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.