Får refs:
- Ingen tillit

Venstre mener SVs kritikk mot rause coronapakker er feilslått og er bekymret for partiets påvirkning på krisepakken.

FÅR KRITIKK: Venstre frykter at SV er så opptatt av å hindre at store aktører får krisestøtte at de også rammer små bedrifter som desperat vil trenge bistand fra regjeringen. Avbildet er SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski. Foto: Lise Åserud / NTB
FÅR KRITIKK: Venstre frykter at SV er så opptatt av å hindre at store aktører får krisestøtte at de også rammer små bedrifter som desperat vil trenge bistand fra regjeringen. Avbildet er SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ikke urolig over omfanget av ordningene, men over regjeringens samarbeidspartner, SV, som rett og slett ikke har tillit til norsk næringsliv og norske småbedriftseiere.

Det sier Venstres Alfred Bjørlo til Dagbladet Børsen.

Fredag la regjeringen fram sitt forslag til ny krisepakke på i alt 20,2 milliarder kroner. Summen inkluderer 6,73 milliarder kroner til næringsrettede tiltak.

Nå skal pakken forhandles om i Stortinget og SV har allerede varslet at de vil ha kamp om støtteordninger til blant annet miljøvennlig kollektivtransport.

Venstre er på sin side bekymret over påvirkingen SV kan ha på krisepakken.

Varsler kamp

Vedum trenger støtte fra SV for å få pakken gjennom i Stortinget og torsdag varslet SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski, at det ikke nødvendigvis blir grei skuring.

- Man kan ikke forvente at vi skal være et sandpåstrøingsorgan i Stortinget som banker igjennom det regjeringen kommer med, sa hun til NTB.

Hun utelukker ikke nye runder på lønnsstøtten og gjorde det - nok en gang - klart at SV mener kompensasjonsordningen har vært for omfangsrike og gunstig for bedriftene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer