Salesforce

Får «skandale-lønn» etter masseoppsigelser

Skuespilleren Matthew McConaughey skal motta en «absurd» rådgiverlønn fra programvareselskapet Salesforce. Det er til tross for store masseoppsigelser innad i selskapet.

MILLIONLØNN: Skuespiller Matthew McConaughey tjener godt på samarbeidet mellom han og selskapet Salesforce. I en rapport fra The Wall Street Journal kommer det frem at skuespilleren tjener 10 millioner dollar, det er selv etter de store masseoppsigelsene i selskapet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige måned utførte programvareselskapet Salesforce store masseoppsigelser som gjorde at 8000 mennesker mistet jobbene sine.

Som Børsen har omtalt, dro Salesforce-sjefen Marc Benioff rett på ferie etter masseoppsigelsene. Turen gikk til Fransk Polynesia.

Nå skriver The Wall Street Journal at en av rådgiverne i selskapet tjener svimlende summer.

Ifølge WSJ har selskapets kreative rådgiver Matthew McConaughey en årslønn på hele 10 millioner dollar, som i norske kroner blir over 103 millioner.

For å sammenlikne kan McConaughey da skilte med en årslønn som tilsvarer nesten 154 norske rådgivere.

SKUESPILLER: Matthew McConaughey mottok Oscar for beste mannlige skuespiller for sin rolle i "Dallas Buyers Club". Foto: Scanpix Vis mer

Men i tillegg til en ekstremt høy rådgiverlønn, har han også en lang skuespillerkarriere.

I fjor spilte han i selskapets reklame under Super Bowl. Her var han utkledd som en astronaut - han skal ha fått nærmere 5 millioner dollar for reklamen, hevder WSJ.

Skuespilleren er ansatt som kreativ rådgiver og «TV-pitcher» i Salesforce, og spiller angivelig en aktiv rolle i selskapet.

- Helt sykt

Den skyhøye lønninga til den allerede rike mannen skapte kraftige reaksjoner hos twitterbrukerne. Den amerikanske WSJ-journalisten Katie Bindley tok til Twitter for å vise sin skuffelse overfor selskapet.

- Helt sykt å tenke at for et år siden så skrev jeg om at Salesforce lanserte en «wellness retreat» for sine ansatte.

- Tidene endrer seg, og retreaten finnes ikke lenger. Likevel betaler de Matthew McConaughey 10 millioner dollar i året som rådgiver, skrev journalisten på sin twitterkonto.

En annen twitterbruker skriver bare:

- Absurd.

De var venner

Marc Benioff og Matthew McConaughey skal ifølge avisa være gode venner. WSJ skriver at Benioff hjalp selskapet med å huke inn McConaughey for å få til et mulig samarbeid.

Men Benioff hevder til avisa at han ikke har engasjert seg i signeringen av superstjerna.

Kompensasjonen til McConaughey skal være en kombinasjon av penger og eiendeler i selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer