Salesforce

Får «skandale-lønn» etter masseoppsigelser

Skuespilleren Matthew McConaughey skal motta en «absurd» rådgiverlønn fra programvareselskapet Salesforce. Det er til tross for store masseoppsigelser innad i selskapet.

MILLIONLØNN: Skuespiller Matthew McConaughey tjener godt på samarbeidet mellom han og selskapet Salesforce. I en rapport fra The Wall Street Journal kommer det frem at skuespilleren tjener 10 millioner dollar, det er selv etter de store masseoppsigelsene i selskapet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige måned utførte programvareselskapet Salesforce store masseoppsigelser som gjorde at 8000 mennesker mistet jobbene sine.

Som Børsen har omtalt, dro Salesforce-sjefen Marc Benioff rett på ferie etter masseoppsigelsene. Turen gikk til Fransk Polynesia.

Nå skriver The Wall Street Journal at en av rådgiverne i selskapet tjener svimlende summer.

Ifølge WSJ har selskapets kreative rådgiver Matthew McConaughey en årslønn på hele 10 millioner dollar, som i norske kroner blir over 103 millioner.

For å sammenlikne kan McConaughey da skilte med en årslønn som tilsvarer nesten 154 norske rådgivere.

Men i tillegg til en ekstremt høy rådgiverlønn, har han også en lang skuespillerkarriere.

I fjor spilte han i selskapets reklame under Super Bowl. Her var han utkledd som en astronaut - han skal ha fått nærmere 5 millioner dollar for reklamen, hevder WSJ.

Skuespilleren er ansatt som kreativ rådgiver og «TV-pitcher» i Salesforce, og spiller angivelig en aktiv rolle i selskapet.

- Helt sykt

Den skyhøye lønninga til den allerede rike mannen skapte kraftige reaksjoner hos twitterbrukerne. Den amerikanske WSJ-journalisten Katie Bindley tok til Twitter for å vise sin skuffelse overfor selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer