Vindmøller:

Får skylda etter makabre funn

Aktivister går i strupen på den amerikanske havvindindustrien etter mystiske dødsfall, men eksperter avviser koblingen blankt.

HVALDRAP?: Den siste tida har det et større antall døde hvaler dukket opp langs kysten av New Jersey og New York. Noen aktivister mener at dødsfallene er knyttet til havvindindustrien. Hvalen som er avbildet ble funnet død på en strand i New York fredag forrige uke. Foto: Fatih Aktas / Anadolu Agency / ABACAPRESS.COM / NTB
HVALDRAP?: Den siste tida har det et større antall døde hvaler dukket opp langs kysten av New Jersey og New York. Noen aktivister mener at dødsfallene er knyttet til havvindindustrien. Hvalen som er avbildet ble funnet død på en strand i New York fredag forrige uke. Foto: Fatih Aktas / Anadolu Agency / ABACAPRESS.COM / NTB Vis mer
Publisert

- Grupper som er imot ren energi sprer feilinformasjonen, hevder JC Sandberg, talsperson fra American Clean Power Association til Bloomberg.

Den siste tida har døde hvaler dukket opp langs strendene i New Jersey i USA. Flere aktivister i området har valgt å rette pekefingeren mot havvindindustrien og beskylder dem for massemord på hvaler. Noe som har skapt hodebry for vindselskapene i området.

I januar kunne USA Today News melde at minst 20 havdyr fra fem forskjellige arter - inkludert knølhvalen, grindhvalen og spekkhoggeren, hadde blitt vasket opp på strendene mellom Maine til Florida siden november.

Ifølge Bloomberg har flere offentlig tjenestepersoner og selskaper prøvd å dempe anklagene.

- Vi jobber hardt for å få riktig informasjon i hendene til lokalbefolkningen, forteller Sandberg til avisa.

Aktivistene har spredd historien om de «drepte» hvalene på sosiale medier, og i tillegg har overskriften spredd seg som ild i knusktørt gress i amerikanske medier.

Nå har hvalene blitt en 40 tonns PR-skandale for industrien, melder Bloomberg.

«Ingen tilfeldighet»

- Ingen tilfeldighet! Vindkraft-utvikling forvirrer og dreper hvalene, skriver twitterbrukeren Bakkenpipe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer