Får skylda for milliardærkrangelen

Formuesskatten er blitt en av valgkampens store saker. Statsminister Erna Solberg mener konflikten tar for mye plass, men Ap og SV mener Erna Solberg selv er skyld i elendigheten hun står i.

FORMUESSKATT: Statsminister Erna Solberg mener formuesskattdebatten tar for mye plass 16. august 2021. Video: Vegard Krüger / Reporter: Kjetil Kjær Andersland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Formuesskatt er blitt valgkampens hete potet, hvor milliardær står mot milliardær i diskusjonen om den omstridte skatten.

Erna Solberg innrømmer nå at det er blitt litt mye.

– Ja, debatten om formuesskatt har tatt for stor plass fordi det er så mange andre ting som er viktig, sier statsministeren til Dagbladet.

Den store krangelen startet da oppdrettsmilliardær Gustav Witzøe i et sjelden intervju med Dagbladet tok et kraftig oppgjør med formuesskatten. Han fikk besøk under Erna Solbergs valgkampturné i Trøndelag.

Ap reagerte umiddelbart, og hevdet at lakseskongen i praksis truet med å flagge ut av landet dersom venstresida vinner valget.

Skatteletter

Debatten har siden tatt av, og abdisert dagligvarekonge Stein Erik Hagen er blant dem som har kastet seg inn i ormebolet.

Erna Solberg minner om at formuesskatten utgjør en relativt liten del av pengebingen til AS Norge. Totatlt har kuttene i formueskatten under hennes regjeringsperiode kostet rundt sju milliarder kroner.

– Den største skatteletten vi har gitt til bedriftene er jo senkingen av selskapsskatten. Den har vært stor. Den gjør at norske bedrifter beholder seks prosentpoeng mer av overskuddet nå, sier Solberg og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.