Beyoncé:

Får skylda: - Ikke sett før

Superstjerna startet verdensturneen sin i Stockholm i mai. De skal ha ført til høyere priser i den svenske hovedstaden.

ØKONOMISK PÅVIRKNING: Danske Bank mener Beyoncé bidro til standhaftlig inflasjon i Sverige. Foto: REX / NTB
ØKONOMISK PÅVIRKNING: Danske Bank mener Beyoncé bidro til standhaftlig inflasjon i Sverige. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert

Beyoncé Knowles er mest kjent for å være artist, men nå anklages hun også for å sende de svenske prisene til værs.

Danske Bank mener nemlig at hun, ved å starte verdensturneen sin i Stockholm forrige måned, sterkt medvirket til prisveksten og med det sendte den over økonomenes forventninger.

Folk fra hele verden reiste nemlig til den svenske hovedstaden for å overvære de to utsolgt konsertene - som hadde 46 000 publikummere hver. Mange av konsertgjengerne trengte også overnatting.

- Forbløffende

Den svenske prisveksten falt bare med 0,2 prosentpoeng fra april til mai - ned til 8,2 prosent, noe som var langt mindre fall enn økonomene hadde forutsett.

- Beyoncé er ansvarlig for den ekstra overraskelsen denne måneden. Det er ganske forbløffende for en enkelt hendelse. Vi har ikke sett dette før, sier Danske Banks svenske sjeføkonom Michael Grahn til Financial Times.

Han mener sangeren sto for 0,2 prosentpoeng av prisveksten fra april til mai. Ifølge Svenske Statistikbanken sørget restauranter og hoteller for en prisvekst på 0,3 prosentpoeng, etterfulgt av rekreasjon og kultur med 0,2 prosentpoeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.