Donald Trump:

Får slakt: - Hører hjemme i fengsel

Hedgefond-milliardær ser svært lite lyst på et mulig Donald Trump-comeback.

COMEBACK: Donald Trump leder med enorm margin når det gjelder å bli Republikanernes presidentkandidat. Foto: Joe Raedle / AFP / NTB
COMEBACK: Donald Trump leder med enorm margin når det gjelder å bli Republikanernes presidentkandidat. Foto: Joe Raedle / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Til tross for 91 alvorlige tiltalepunkter, i flere forskjellige straffesaker, er det fortsatt en solid sjanse for at USAs neste president heter Donald Trump (77).

Han har 50 prosentpoengs ledelse mot rivalene når det gjelder å bli Republikanernes presidentkandidat. Nyhetsbyrået Reuters omtaler dette som et bemerkselsesverdig comeback for en ekspresident som måtte flytte ut av Det hvite hus tilsynelatende beseiret og ydmyket.

Raser mot Trump

Den amerikanske hedgefond-milliardæren Leon Cooperman er svært lite begeistret for at den aktuelle 77-åringen igjen kan bli verdens mektigste mann.

I et intervju med MSNBC sier Cooperman at Trump er «et frastøtende menneske» som «hører hjemme i fengsel».

- Han er ikke skikket til å være leder av den frie verden, tordner Cooperman.

- Hans personlige liv er et kaos, og jeg ville aldri stemt på ham under noen omstendigheter, lyder rikingens klare beskjed.

Wall Street-legenden, som er god for 2,8 milliarder dollar, altså rundt 30,7 milliarder kroner, mener rett og slett Trump er «et dårlig menneske».

Reuters trekker fram fire grunner til at Trump kan komme tilbake:

Velgerne er misfornøyde med økonomien; Trump nører opp under frykt i den amerikanske befolkningen; mange velgere oppfatter at Trump er offer for en politisk heksejakt, og sittende president Joe Biden får all skyld for det som påstås å gå galt, og gis ingen kred.

Diktator-lovnad

Cooperman sier at han stemte på Biden forrige gang, som en motstemme til Trump. Men ved kommende valg vil han ikke stemme på noen, dersom det skulle bli omkamp mellom de to.

Wall Street-toppen har tidligere sagt at Trump ønsker å være en diktator, og at han ikke har lojalitet til noen andre enn seg selv.

Trump har selv sagt han vil være diktator - men bare på dag én som president dersom han blir valgt. Fox News' Sean Hannity stilte følgende spørsmål til Trump tidligere denne måneden:

- Du lover USA i kveld at du aldri vil misbruke makt for å hevne deg mot noen?

- Bortsett fra dag én, lød svaret fra Trump.

På spørsmål om han kunne utdype, svarte Trump at han vil bruke makten som president til å øke oljeboringen i USA. Hannity svarte at dette ikke er hevn. Så utbrøt Trump:

- Jeg elsker denne fyren. Han sier «du skal ikke være diktator, skal du?», jeg sier «nei, nei, nei, bortsett fra dag én». Vi stenger grensene og vi skal bore, bore, bore. Etter det er jeg ikke diktator, sa Trump.

Lørdag gjentok han utspillet om å være diktator i én dag. Det gjorde han i en tale på den årlige gallaen til New York Young Republican Club, ifølge USA Today.