Får smuler i coronastøtte: - Voldsomt urettferdig

2020 skulle bli året da den ferske burgerkjeden Johnny Rockets endelig skulle gå i null. Slik gikk det ikke, og nå er eieren svært frustrert over manglende støtte fra regjeringen.

SKUFFET: - Hva koster det å holde liv i 45 arbeidsplasser, kontra hva som skjer hvis bedriften havarerer, spør administrerende direktør i burgerkjeden Johnny Rockets, Jon-Erik Kristiansen. Han er frustrert over mangel på støtte fra regjeringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFET: - Hva koster det å holde liv i 45 arbeidsplasser, kontra hva som skjer hvis bedriften havarerer, spør administrerende direktør i burgerkjeden Johnny Rockets, Jon-Erik Kristiansen. Han er frustrert over mangel på støtte fra regjeringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det oppleves som viktigere at ingen skal svindle, enn å redde de som faktisk bør reddes. For meg er det vanskelig å svelge.

Det er en engasjert, frustrert og oppgitt Jon-Erik Kristiansen som forteller historien om den relativt nyoppstartede burgerkjeden Johnny Rockets, som per dags dato har tre restauranter.

Kristiansen er administrerende direktør for kjeden, og er svært frustrert over det han opplever som manglende hjelp fra regjeringen - men det kommer vi snart tilbake til.

Ble frelst i USA

Først spoler vi tiden tilbake til 2015, da Kristiansen var på familieferie i Washington i USA, og stakk innom en Johnny Rockets-restaurant.

Det besøket falt i smak.

- Det var god service og god kvalitet. Jeg tenkte at dette må vi prøve å ta til Norge, forteller Kristiansen.

Han har ikke all verdens bransjeerfaring selv, men allierte seg med folk med den rette fagkunnskapen, og fikk sikret seg agenturet for Johnny Rockets i Norge.

Tre år etter restaurantbesøket i Washington, 10. mai 2018, kunne han åpne den første Johnny Rockets-restauranten i Norge, i Storgata i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.