Får stryk: - Uforståelig

- Reiselivet står på kanten av stupet, men regjeringen vil vente og se. Det er nesten ikke så man tror det, sier en opprørt leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål.

MAGNET: Reiselivsnæringa blør så lenge det er et åpent spørsmål når turistene kan vende tilbake til Vigelandsparken og andre turistmagneter. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB
MAGNET: Reiselivsnæringa blør så lenge det er et åpent spørsmål når turistene kan vende tilbake til Vigelandsparken og andre turistmagneter. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

Det peneste bransjetoppen kan si om regjeringens planer for reiselivet neste år er at de står til stryk.

- Vår bransje har tatt den største støyten av alle under pandemien. Bedriftene spiser opp egenkapitalen, permitterer og sier opp folk. Og fra nyttår overlates reiselivet til seg selv. Denne manglende viljen fra regjeringen til å gi virksomhetene forutsigbarhet er helt uforståelig, sier Bergmål til Børsen.

Hun påpeker at det verken er lagt opp til å videreføre kompensasjonsordningen eller lav moms i 2021.

- Katastrofale følger

Tiltakspakken som næringsminister Iselin Nybø la fram i forrige uke er på 1,4 milliarder kroner. Den gjelder fra september og ut året. Pengene kommer først over nyttår. Deretter vet ingen hva som venter.

Arbeiderpartiets nestlederduo Hadia Tajik og Bjørnar Skjæran har rykket ut med totalslakt:

- Som å rope til en som drukner: «Du vil få svømmekurs neste helg!», sa de i et intervju med Børsen.

- Regjeringens planer står til stryk, sier Bergmål. Hun viser til at statsminister Erna Solberg selv har varslet at vi må leve med smitteverntiltak fram til neste sommer - minst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.