Får tilbake over 200 millioner

Einar Aas tapte over en milliard på spekulasjon. Nå får han en pen sum tilbake fra kommunen, ifølge Agderposten.

HER RAKNET DET: Kraftspekulant Einar Aas figurerte høyt på skattelistene. Men 2018 ble året da alt raknet. Foto: John T. Pedersen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finansmann Einar Aas (48) får over 200 millioner skattekroner tilbakebetalt. Det ble klart i formannskapsmøtet i Grimstad onsdag kveld, ifølge Agderposten.

- Dette er en enkelthendelse som ikke vil skje igjen, understreket Grimstads økonomisjef Monica Helland Nordby under møtet, ifølge Agderposten.

Null i inntekt

Aas var milliardær på kraftspekulasjon, men etter en feilsatsing i fjor høst mistet han alt, og står med null i inntekt, skatt og formue for 2018.

E24 har tidligere skrevet at en skatteregel gir anledning til å få tilbakebetalt skatt fra oppløste virksomheter med underskudd, med tilbakevirkende kraft - på samme måte som underskudd kan framføres i tid.

I 2016 betalte Aas 208,2 millioner kroner i skatt til kommune, stat og fylke. Formannskapet i Grimstad vedtok i kveld å ettergi deres andel av skatten - rundt 70 millioner. Staten og fylkeskommunen må dekke resten.

Unngikk konkurs

Aas' navn ble ikke eksplisitt nevnt under møtet onsdag, men det er liten tvil om at det er ham vedtaket gjelder.

Kommunen har nytt svært godt av skattepengene fra Aas gjennom åras løp. Blant annet er skole, barnehage og bibliotek realisert med hans hjelp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer