NHO:

Får toppverv: - En ære

48 år gamle Svein Tore Holsether blir ny NHO-president.

BLIR PRESIDENT: Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara International ASA, er valgt som ny president i NHO. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
BLIR PRESIDENT: Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara International ASA, er valgt som ny president i NHO. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NHOs generalforsamling har tirsdag valgt Yaras konsernsjef, Svein Tore Holsether (48), som norsk næringslivs hovedtillitsvalgt og leder av NHOs styre.

Holsether overtar etter Arvid Moss, som har hatt presidentvervet siden 2017.

- Han er strategisk og visjonær, og har et godt innblikk i den norske samarbeidsmodellen, sier valgkomiteens leder Tor Arnesen i en pressemelding.

Holsether har vært konsernsjef i Yara i seks år, og har tidligere erfaring fra Sapa, Orkla og Elkem. Nå skal han ta fatt på oppgaven med å representere norsk næringsliv.

- Det er en ære å bli valgt som styreleder i NHO, sier hovedpersonen selv om toppvervet som i utgangspunktet har en varighet på to år, med mulighet for gjenvalg for en like lang periode.

Nyheten er på ingen måte noen overraskelse for dem som følger NHO tett. Allerede i mars i år ble det klart at NHOs valgkomité hadde innstilt Holsether til vervet.

Han trekker selv fram «det grønne skiftet» som en av sine viktigste oppgaver i det nye vervet, og sier det er viktig å «handle før vinduet lukker seg».

- De neste fire åra avgjør de neste 40, og jeg mener det påligger de store selskapene et spesielt ansvar for å gå i front og trekke med seg de små og mellomstore bedriftene. Jeg vil vie min tid som styreleder til å jobbe for bærekraftig økonomisk vekst, jobbskaping og grønn eksportrettet industri, sier Holsether.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.