Støre strammer inn:

Får tre valg

Regjeringen strammer inn på aksjereglene i «Håndbok for politisk ledelse». Nå blir regjeringsmedlemmene gitt tre valg.

NYE RETNINGSLINJER: Statsminister Jonas Gahr Støre presenterer de nye retningslinjene for aksjehandel for politikere i regjeringsapparatet. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres

Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under en pressemelding onsdag.

Nyheten om regelendringen kommer etter at Anniken Huitfeldt (Ap) har vedkjent at hennes ektefelle har handlet aksjer i blant annet Kongsberg-gruppen samtidig som hun har vært utenriksmninster.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) om mannens kjøp av våpenaksjer. Video: Christina Holen Korneliussen. Reporter: Anders Holth Johansen Vis mer

- Denne sommeren har vi hatt flere saker om habilitet. I lys av dette varslet jeg at vi ville se nærmere på retningslinjene for kjøp og salg av aksjer. Nå har vi gjort det. I tillegg har vi fått en grundig vurdering fra Lovavdelingen, som er lagt til grunn for de nye retningslinjene. Endringene skal blant annet gjøre det lettere å gjøre gode vurderinger knyttet til habilitet, sier Støre.

Regelendringen innebærer ikke et totalforbud mot aksjehandel, skriver regjeringen i pressemeldingen.

I praksis betyr det at Støre gir politikerne i regjeringsapparatet tre valg:

Dersom politikerne har aksjer når de tiltrer, kan de velge mellom å selge dem, «fryse» eierskapet eller få noen andre til å forvalte aksjene. I håndboka blir det også tydeligere hva en politiker skal gjøre dersom ektefellen eier aksjer, skriver regjeringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer