Får uventet støtte: - Dette vil vi ha

SV legger fram forslag til ny skatteordning, og har både arbeidsgiverne og arbeidstakerne i ryggen.

SKATT: Torgeir Knag Fylkesnes og SV legger fram et nytt skatteforslag for Stortinget. Det får tommelen opp fra Virke. Foto: Berit Roald / NTB
SKATT: Torgeir Knag Fylkesnes og SV legger fram et nytt skatteforslag for Stortinget. Det får tommelen opp fra Virke. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

- Vi håper at de ser at det er en noe aller parter er enige om, og at de ikke bare avviser det automatisk fordi det kommer fra opposisjonen.

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes snakker om hvordan han håper regjeringen vil reagere på deres forslag til nye skatteordning.

Nytt fradrag

Fylkesnes ønsker nemlig at alle nye skatteordninger i framtida skal rigges på en måte som gjør at man jobber for å nå klimamålene.

Derfor mener SV det vil være en god idé å la seg inspirere av ordningen SkatteFUNN, som gjennom mange år har gitt norske bedrifter insentiver til å drive med utvikling og forskning, ved at de kan få et skattefradrag på opp til 20 prosent.

Nå legger SV fram forslag til en ny ordning fram for Stortinget: MiljøFUNN.

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake med forslag om å innføre en ny FUNN-ordning - MiljøFUNN. Ordningen kommer i tillegg til SkatteFUNN. Den nye ordningen skal gi skattefradrag til forskning og utvikling på miljøteknologi, og sirkulære produksjonsmåter og forretningsmodeller, og omstilling til slike. For å skape insentiv til grønn forskning og utvikling skal den nye ordningen være gunstigere enn SkatteFUNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer