Stor økning i butikktyverier

- Får vondt i magen

Tidligere var det stort sett godteri, øl og verdivarer som ble stjålet. Nå stjeler folk dagligvarer for å overleve, sier kjøpmann.

ENDRING: Der folk tidligere stjal øl, godis og verdisaker, er det nå helt vanlige matvarer som stjeles, sier kjøpmann Jan Tore Gråberget ved Rema 1000 i Årnes. Foto: Privat
ENDRING: Der folk tidligere stjal øl, godis og verdisaker, er det nå helt vanlige matvarer som stjeles, sier kjøpmann Jan Tore Gråberget ved Rema 1000 i Årnes. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøpmann Jan Tore Gråberget ved Rema 1000 i Årnes forteller at han har sett en stor økning i antall tyverier i butikken hans.

I takt med høyere priser og tøffere tider for mange, har han samtidig lagt merke til at en ny gruppe mennesker tas i tyveri.

- Tidligere har tyvegodset egentlig bare vært godteri og brus, typisk for unge mennesker, øl fra de som hadde den lasten, eller verdivarer som dyr biff. Nå er det annerledes, sier Gråberget til Dagbladet.

Han ble først intervjuet om dette av lokalavisa Raumnes.

- Nå er det mat folk tar. Vi tok det vi antar er et kjærestepar, der kvinnen hadde varer for 80 kroner og mannen for 230. Det var mat de tok, sier Gråberget.

Spesiell tendens

Han beskriver tendensen som spesiell.

- Jeg har aldri opplevd at folk tar vanlige matvarer slik som nå. Når du ser at folk tar med seg gryteretter og poser med sukker, små ting de kan få med seg i vesker, gjør det inntrykk, sier han.

Han beskriver at disse menneskene ofte kjøper matvarer, men stjeler med seg mer i tillegg.

- Her går de på mat for å overleve. Jeg får vondt i magen av det, sier kjøpmannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.