Meklinger i kø

Fare for flystreik: - Lite hyggelig

SAS-pilotenes streikevarsel ulmer i bakgrunnen. Men allerede i helga kan norsk luftfart bli rammet av streik blant flyteknikere.

STREIKEFARE: Norsk luftfart kan være rammet av to streiker én uke før den mye omtalte fristen for SAS-pilotene. Det kan bety trøbbel for reisende fra Gardermoen og andre flyplasser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
STREIKEFARE: Norsk luftfart kan være rammet av to streiker én uke før den mye omtalte fristen for SAS-pilotene. Det kan bety trøbbel for reisende fra Gardermoen og andre flyplasser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du ser dem sjelden, men medlemmene av Norsk Flyteknikerorganisasjon (NFO) er helt avgjørende for at flyet ditt kan ta av.

I dag møtes NFO og NHO Luftfart hos riksmekleren for å forsøke å bli enige om en ny avtale, etter at forhandlingene brøt sammen 26. mai.

Fristen for å bli enige er midnatt natt til lørdag. Blir det ikke enighet, går 31 flyteknikere umiddelbart ut i streik. Dermed kan flyginger for Norwegian, SAS og Widerøe bli bakkefaste.

Blir det konflikt, kommer første opptrapping av streiken allerede fra mandag, med 75 nye NFO-organiserte. Dermed vil hver fjerde flytekniker ha lagt ned arbeidet.

Hope seg raskt opp

NFO-leder Jan Skogseth slår fast at en eventuell streik blant flyteknikerne vil merkes fra dag én.

- Ut fra hvor få vi egentlig er, og i tillegg underbemannet fra før, så vil dette få umiddelbare konsekvenser. Dessuten vil det raskt bli et etterslep, der det hoper seg opp med fly som er satt på bakken. Så konsekvensene av en streik vil øke for hver dag, sier Skogseth til Børsen.

Han understreker at bemanningsutfordringer er et viktig tema i meklinga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer