Fare for polstreik

Advarer om tomme hyller. Nær 200 LO-medlemmer som kjører ut varer til Vinmonopolets utsalg går ut i streik dersom LO-forbundet NNN og NHO Mat og Drikke ikke kommer til enighet innen midnatt.

KØ: Lang kø utenfor Vinmonopolet på Grünerløkka en fredag ettermiddag tidligere i høst på grunn av begrensninger på hvor mange kunder som kan være i butikken samtidig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KØ: Lang kø utenfor Vinmonopolet på Grünerløkka en fredag ettermiddag tidligere i høst på grunn av begrensninger på hvor mange kunder som kan være i butikken samtidig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stengt coronagrense til Sverige legger lokk på harryhandelen. Taxfree er nær null. Skjenkeforbud på restauranter, barer og puber stengt i Oslo, store deler av Viken og kraftige innskrenkninger flere andre steder i landet.

På dette bakteppet går meklingen mellom LO-forbundet NNN og NHO Mat og Drikke inn i innspurten for ansatte i vin- og brennevinsbransjen. Disse jobber i Arcus og i den Arcus-eide logistikkorganisasjonen Vectura, altså de som leverer varer til Vinmonopolet.

Distribusjon rammes

Fristen for å bli enige går ut ved midnatt natt til onsdag. Blir det ikke enighet, går nær 200 NNN-organiserte ut i streik.

Kommunikasjonsdirektør Per Bjørkum i Arcus vil ikke kommentere konsekvensene av en eventuell streik overfor Børsen.

- Det er ikke å naturlig å si noe om det så lenge meklingen pågår, sier han.

Fra NNN får Børsen imidlertid opplyst at konsekvensene kan bli store av en eventuell streik. Brorparten av de 179 LO-medlemmene det er varslet streik for, jobber med å kjøre ut varer til Vinmonopolets butikker.

- Det kan fort bli mange tomme polutsalg dersom det blir streik, lyder løypemeldingen fra NNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer