Fare for SAS-streik: - Katastrofe

45 000 reisende kan rammes.

STREIKEFARE: Det kan gå mot streik i SAS fra 29. juni. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair kaller det en dårlig situasjon for alle involverte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SAS-piloter varsler at det er fare for at de går i streik før fellesferien.

Det går mot mekling og mulig konflikt fra slutten av denne måneden.

- Det er ingen annen utvei. Vi er i en situasjon der SAS har avkrevd pilotkorpset for 30 prosent besparelse. Samtidig har de flyttet jobbene våre til bemanningsbyrå, sier Roger Klokset, leder i Norske SAS-flygeres forening, til statskanalen.

Kan ramme 45 000 reisende

Svenske Dagens Nyheter skriver at det dreier seg om omtrent 900 piloter i Skandinavia.

Martin Lindgren, leder i SAS-seksjonen i Svensk Pilotforening, anslår at den potensielle streiken kan påvirke opp mot 250 avganger og 45 000 reisende. Streikevarselet kom fra foreningen i 14-tida torsdag.

- Blir det en streik ligger hele ansvaret på ledelsen. Vi kan ikke ta ansvar for at de ikke vil inngå avtale med oss, sier han til avisa.

SAS er i dyp økonomisk krise etter gigantisk underskudd i fjor. Samtidig vil ikke den svenske regjeringen spytte mer penger inn i flyselskapet, noe de gjorde klart tidligere denne uka.

Streikevarselet får ledelsen i SAS til å se rødt, og kommunikasjonssjef Alexandra Kaoukji sier til TV 2 at advarselen er «uaktsom og viser en sjokkerende dårlig forståelse» for situasjonen til SAS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer