Fare for SAS-streik: - Katastrofe

45 000 reisende kan rammes.

STREIKEFARE: Det kan gå mot streik i SAS fra 29. juni. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair kaller det en dårlig situasjon for alle involverte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SAS-piloter varsler at det er fare for at de går i streik før fellesferien.

Det går mot mekling og mulig konflikt fra slutten av denne måneden.

- Det er ingen annen utvei. Vi er i en situasjon der SAS har avkrevd pilotkorpset for 30 prosent besparelse. Samtidig har de flyttet jobbene våre til bemanningsbyrå, sier Roger Klokset, leder i Norske SAS-flygeres forening, til statskanalen.

Kan ramme 45 000 reisende

Svenske Dagens Nyheter skriver at det dreier seg om omtrent 900 piloter i Skandinavia.

Martin Lindgren, leder i SAS-seksjonen i Svensk Pilotforening, anslår at den potensielle streiken kan påvirke opp mot 250 avganger og 45 000 reisende. Streikevarselet kom fra foreningen i 14-tida torsdag.

- Blir det en streik ligger hele ansvaret på ledelsen. Vi kan ikke ta ansvar for at de ikke vil inngå avtale med oss, sier han til avisa.

SAS er i dyp økonomisk krise etter gigantisk underskudd i fjor. Samtidig vil ikke den svenske regjeringen spytte mer penger inn i flyselskapet, noe de gjorde klart tidligere denne uka.

Streikevarselet får ledelsen i SAS til å se rødt, og kommunikasjonssjef Alexandra Kaoukji sier til TV 2 at advarselen er «uaktsom og viser en sjokkerende dårlig forståelse» for situasjonen til SAS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.