Fare for storstreik: - Dramatisk situasjon

Partene har fortsatt ikke kommet til enighet. - Meklingen er helt fastlåst, sier riksmekleren.

FASTLÅST: Riksmekler Mats Ruland møter pressen tidlig søndag morgen. Han sier at meklingen er fastlåst.Foto: Terje Pedersen / NTB
FASTLÅST: Riksmekler Mats Ruland møter pressen tidlig søndag morgen. Han sier at meklingen er fastlåst.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag klokka 08.30 er det ventet at riksmekleren gir en kort oppdatering om meklingen mellom partene i frontfagsoppgjøret (YS, LO og NHO).

Partene startet forhandlingene klokka 10 fredag og fristen for å bli enige var satt til midnatt natt til søndag, men meklingen har pågått på overtid i hele natt.

- Vi har avtalt nye møter på formiddagen. Jeg vil si at det er en dramatisk situasjon, en fastlåst situasjon, og et mellomoppgjør som helt reelt kan ende i konflikt, sier riksmekler Mats Ruland til Dagbladet tidlig søndag morgen.

- Vi er avhengig av betydelig bevegelse fra partene. I den situasjonen vi er nå, er det ikke mulig å komme til en løsning, men vi har ikke gitt opp, legger Ruland til.

- Tenker sakte

- Er det aktuelt å fortsette forhandlingene utover arbeidsdagens slutt i dag?, spør Dagbladet.

- Det må vi se, det vet jeg ikke. De neste timene vil vise hvordan det går, svarer han.

Riksmekleren ønsker ikke å anslå hvor lang tid det kan ta.

- Så lenge partene sier det er aktuelt å fortsette, vil vi ikke sette noen deadline. Men det er også en forventning fra vår side at partene er interessert i å bevege seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.