Fare for storstreik: - Dramatisk situasjon

Partene har fortsatt ikke kommet til enighet. - Meklingen er helt fastlåst, sier riksmekleren.

FASTLÅST: Riksmekler Mats Ruland møter pressen tidlig søndag morgen. Han sier at meklingen er fastlåst.Foto: Terje Pedersen / NTB
FASTLÅST: Riksmekler Mats Ruland møter pressen tidlig søndag morgen. Han sier at meklingen er fastlåst.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag klokka 08.30 er det ventet at riksmekleren gir en kort oppdatering om meklingen mellom partene i frontfagsoppgjøret (YS, LO og NHO).

Partene startet forhandlingene klokka 10 fredag og fristen for å bli enige var satt til midnatt natt til søndag, men meklingen har pågått på overtid i hele natt.

- Vi har avtalt nye møter på formiddagen. Jeg vil si at det er en dramatisk situasjon, en fastlåst situasjon, og et mellomoppgjør som helt reelt kan ende i konflikt, sier riksmekler Mats Ruland til Dagbladet tidlig søndag morgen.

- Vi er avhengig av betydelig bevegelse fra partene. I den situasjonen vi er nå, er det ikke mulig å komme til en løsning, men vi har ikke gitt opp, legger Ruland til.

- Tenker sakte

- Er det aktuelt å fortsette forhandlingene utover arbeidsdagens slutt i dag?, spør Dagbladet.

- Det må vi se, det vet jeg ikke. De neste timene vil vise hvordan det går, svarer han.

Riksmekleren ønsker ikke å anslå hvor lang tid det kan ta.

- Så lenge partene sier det er aktuelt å fortsette, vil vi ikke sette noen deadline. Men det er også en forventning fra vår side at partene er interessert i å bevege seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer