Faresignalene er som et ekko fra Norge

Å lese siste risikorapport fra World Economic Forum i Davos, er som å lese en beskrivelse av utviklingen i Norge de siste dagene.

POLITISKE SNUOPERASJONER: På vei ut av regjeringskontorene har Fremskrittspartiet servert en rekke politiske angrep og snuoperasjoner. Sylvi Listhaug har utmerket seg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
POLITISKE SNUOPERASJONER: På vei ut av regjeringskontorene har Fremskrittspartiet servert en rekke politiske angrep og snuoperasjoner. Sylvi Listhaug har utmerket seg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: – Jeg ser nå at både Arbeiderpartiet og Rødt snakker om å fremme forslag og ber dem bare om å spare seg jobben, for vi kommer til å gjøre det sjøl. Så inviterer vi dem til å stemme for vårt forslag.

Det kunne vært et sitat fra en litt avansert politisk sitcom, men er ekte og tilhører Sylvi Listhaug. Ordene falt i NRKs Dagsnytt-sending i dag tidlig, og handlet om Northconnect-kabelen som kanskje skal bygges mellom Norge og Skottland.

Det har nå oppstått en helt særegen form for konkurranse i norsk politikk: Det er om å gjøre å være mest mulig motstander av akkurat denne mellomlandsforbindelsen for strøm. Foreløpig leder Rødt og Senterpartiet, men på vei ut av regjeringskontorene melder Fremskrittspartiet seg kraftig på.

Deres forslag til å være mot Northconnect er tilsynelatende enda mer mot enn det de andre kan matche. Enten det, eller så hevder Listhaug en form for førsterett.

Hva er poenget? Det er vanskelig å forstå, bortsett fra at det springer ut av et reint, utilslørt markeringsbehov.

Latteren setter seg fast i halsen når du sammenlikner utviklingen i norsk politikk de siste dagene, med advarslene fra Davos denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer