Farvel, greie gutter

Kvinner klarer seg fint uten Det norske Selskab. Bare behold klubben for dere selv.

HERREKLUBBEN: Det norske Selskab vil fortsatt ikke ha kvinner som medlemmer. Slik har det alltid vært. Maleriet En aften i Norske Selskab henger i spisesalen. Det viser Johann Herman Wessel med punsjbollen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HERREKLUBBEN: Det norske Selskab vil fortsatt ikke ha kvinner som medlemmer. Slik har det alltid vært. Maleriet En aften i Norske Selskab henger i spisesalen. Det viser Johann Herman Wessel med punsjbollen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: I landets eldste herreklubb, Det norske Selskab, vil de fortsette å stenge kvinner ute. Medlemmer kom i harnisk bare ved tanken på å utrede muligheten for å ta opp kvinner i klubben.

Oppstandelsen var så voldsom at styret i Det norske Selskab måtte kapitulere, nedlegge utvalget som var satt til å utrede kvinnespørsmålet, og be om nåde. Mens freden atter senket seg i de gedigne salongene i klubbhuset bak Stortinget, gikk verden utenfor videre.

Denne uka holdt NHO årskonferanse, den også en tradisjonell affære. På slutten av forrige århundre fikk arbeidsgiverne kritikk for å servere eksotisk og langreist vilt på årsmiddagen, i år var det kortreist og økologisk «høns til overs fra Holte gård» på menyen. På agendaen var det omstilling og nye tider, og det var kvinner og menn overalt i en salig blanding.

Det hadde vært glissent på NHOs årskonferanse uten kvinnene. Vi har begynt å ta det for gitt, men det er likevel en liten revolusjon som benket seg rundt bordene i år. Joda, vi er etterhvert vant til at politikken og det offentlige er full av kvinner; i denne regjeringen er det kvinner på de tre viktigste postene. I NAV-skandalen er det kvinner på alle kanter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer