Utleie-sparkesykler

Fått bøter for flere millioner

Etter å ha kommet inn i varmen som én av tre utleiere av elsparkesykler i Oslo i vår, har selskapet Ryde fått parkeringsbøter verdt flere millioner kroner. Deler av regninga går til kundene.

FEILPARKERT: Elsparkesykler som seinere ble tauet inn fra Karl Johans gate. Bildet er tatt av en bybetjent 29. juli i år. Foto: Bymiljøetaten
FEILPARKERT: Elsparkesykler som seinere ble tauet inn fra Karl Johans gate. Bildet er tatt av en bybetjent 29. juli i år. Foto: Bymiljøetaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det er så langt i 2023 blitt ilagt til RYDE 2821 gebyr à kr 900 pr. ileggelse.», viser et innsyn fra Bymiljøetaten i Oslo 11. september 2023.

Det tilsvarer 2.538.000 kroner.

I februar fikk det norskeide selskapet med de lysegrønne elsparkesyklene komme inn i varmen blant utleieaktørene i Oslo, sammen med Lime og Voi.

Det har ikke gått helt knirkefritt.

I tillegg til bøtene, har det ifølge Bymiljøetaten kommet inn 116 klager via Bymelding - en tjeneste der osloboere kan melde fra om feil og mangler på fellesarealer som gater, torg og friområder.

Selskapene må punge ut

- Det er klart at det er mye penger, men man må huske på at vi har enormt mange turer, med over to millioner i Oslo hittil i år, forteller daglig leder i Ryde, Tobias W. Balchen, og fortsetter:

- Vi er glad for at det er svært få av turene hvor det feilparkeres og gebyr ilegges. Vi jobber kontinuerlig med å gjøre dette tallet enda lavere.

Han opplyser at selskapet nylig har innført et system for hvordan kundene skal gjøres ansvarlig for feilparkeringene sine.

Enkelt og greit: Du kan få regninga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.