Fått nok av dette

Overdådige luksusfester i regi av gangstere skaper bekymring.

GJENGFEST: Bilder fra sosiale medier har gjort flere bekymret for gangsternes makt på Taiwan. Skjermdump: Twitter
GJENGFEST: Bilder fra sosiale medier har gjort flere bekymret for gangsternes makt på Taiwan. Skjermdump: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har overdådige fester på Taiwan fått myndigheter og befolkningen til å sperre opp øynene.

Luksusfestene skal være i regi av kriminelle gjenger, de såkalte triadene, på øya.

Triadene er en samlebetegnelse på en type undergrunnsorganisasjoner i Kina eller i kinesiske miljøer andre steder i verden.

Nå er flere bekymret for at gjengene har fått for mye makt, skriver Bloomberg.

Sportsbiler og kvinner

Virale videoer av festene har fått flere til å slå alarm.

En av de mest høyprofilerte festene skal ha vært organisert av Taiwans største kriminelle gjeng, the Bamboo Union, på et luksushotell i hovedstaden Taipei.

Bilder fra sosiale medier viser en stor flokk med unge vertinner som står oppstilt ved siden av luksusbiler, for å ønske gjengmedlemmene velkommen.

Politiet er ikke fornøyd.

- De har holdt en serie vårbanketter på hoteller for å nettverke, og de brukte sportsbiler og tiltrekkende kvinner for å ønske gjestene velkommen, sier Taiwans nasjonale politi i en uttalelse.

Varsler grep

Politiet mener flere gjenger har deltatt, deriblant Bamboo Union og Sun Alliance. Sistnevnte er en fraksjon av den fryktede undergrunnsgjengen the Heavenly Way Alliance.

Politiet mener tilstelningene er problematiske:

- Festene har styrket omdømmet til triadene, framprovosert negative holdninger i samfunnet og åpenlyst utfordret arbeidet til offentlige myndigheter og politiet med å håndheve loven.

Statsminister Chen Chien-jen ba torsdag denne uka politiet om strakstiltak for å slå ned på gjengaktiviteten.

En talsperson for regjeringen lover at grep skal tas: Det vil bli hyppigere raid og inspeksjoner på steder og boliger der gangstere samles. Etterforskninger skal også intensiveres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer