Nordmenn rammet av cyberangrep:

FBI: Finansierer Kims «skrekkvåpen»

For å finansiere sine masseødeleggelsesvåpen, skal Nord-Koreas leder Kim Jong-un bruke en hackergruppe. Nå kan rundt 750 nordmenn være rammet i et historisk stort digitalt tyveri.

MILLIARDTYVERI: I mars ble kryptovaluta til 5 milliarder kroner stjålet i et digitalt angrep rettet mot spillet Axie Infinity. Det har rammet flere nordmenn, ifølge Økokrim. Vis mer
Publisert

Tirsdag kalte Økokrim inn til pressekonferanse i forbindelse med en nylig oppstartet etterforskning.

Saken dreier seg om at det ble stjålet rundt 5 milliarder kroner i et digitalt angrep rettet mot spillet Axie Infinity, kom det fram på pressekonferansen.

Det er blant de aller største kryptovalutatyveriene i historien, og angrepet kan ha rammet rundt 750 nordmenn, ifølge Økokrim.

Det er snakk om tyverier av kryptovalutaene Ethereum og USDC.

- Det er uklart hvilke verdier som er frastjålet de norske fornærmede, men det kan være rundt 50 millioner norske kroner, sier Økokrimsjef Pål K. Lønseth på tirsdagens pressekonferanse.

Kims hackergruppe

I april kom det fram at FBI koblet hackergruppene Lazarus og APT38 til det massive hackerangrepet, ifølge Reuters.

De to gruppene har tette bånd til regimet i Nord-Korea. FBI mener Lazarus er kontrollert av landets primære etterretningsorgan, som administrerer det lukkede landets hemmelige operasjoner.

USA mener Kim Jong Uns regime benytter seg av hackinger for å finansiere sine omstridte våpen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer